Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ναι» στο σκληρό ροκ από την κυβέρνηση

Άμεσες απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η γραμμή του Μαξίμου. Η στρατηγική της μηδενικής ανοχής στην αντιπολίτευση. Οι συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, η ΔΕΘ, η Χάγη και η... αλλαγή του κλίματος.

«Ναι» στο σκληρό ροκ από την κυβέρνηση

Αποφασισμένοι να μην αφήνουν «τίποτα αναπάντητο» όσον αφορά τις επιθέσεις επί παντός επιστητού που δέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν στην κυβέρνηση. Και μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου το βάρος να το ρίχνουν στην παραγωγή έργου και στην υλοποίηση του σχεδίου διακυβέρνησης της χώρας, ωστόσο το επικοινωνιακό επιτελείο παρακολουθεί στενά τις δημόσιες παρεμβάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε (κυρίως) μέσω του γραφείου τύπου και του Αλέξη Τσίπρα είτε μέσω των υπολοίπων κορυφαίων στελεχών. Όπου δε θεωρείται αναγκαία η απάντηση, αυτή δίδεται άμεσα, από το στενό περιβάλλον Μητσοτάκη ή τους αρμοδίους υπουργούς, όπως συνέβη σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο:

1. Στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ σχετικά με το μεταναστευτικό, κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «περισσό θράσος του κόμματος του "η θάλασσα δεν έχει σύνορα" και του καταυλισμού-ντροπή της Μόριας, να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση».

2. Στο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα μειωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν: «Όλοι οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους μείωση του ΕΝΦΙΑ. Οι κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περαστικά!».

3. Στις επιθέσεις της Κουμουνδούρου για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης επέστρεψε τα πυρά, κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για «ωρολογιακή βόμβα που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και έτσι, κινούμενοι στη γραμμή που έχει τους δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να συνεχίζουν τα μέλη της επικοινωνιακής ομάδας του Μαξίμου, αλλά και της Πειραιώς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. «Πέντε χρόνια άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη και εγκαταλελειμμένη, με τις συνέπειες να αναδεικνύονται σε όλους τους τομείς, σε καθημερινό επίπεδο. Τώρα έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα», σχολιάζει σχετικά συνεργάτης του πρωθυπουργού, προαναγγέλλοντας αντίστοιχη συνέχεια: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πετά την μπάλα στην σημερινή κυβέρνηση για πράγματα που ευθύνονται αυτοί», σημειώνει.

Αναπτυξιακή τροχιά

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ), ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο, απ' όπου θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησής του για την τόνωση της οικονομίας και τη διατήρησή της σε αναπτυξιακή τροχιά.

Προηγουμένως και συγκεκριμένα αύριο, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Χάγη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιοδειών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και της προσπάθειας ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας και της οικονομίας μας.

Ένα από τα βασικά σημεία της ρητορικής του κ. Μητσοτάκη είναι η αλλαγή του κλίματος στην αγορά, όπως χαρακτηριστικά λέει, και η αισιοδοξία του πως αυτό θα έχει αντανάκλαση στην απόδοση της οικονομίας. Αυτό, άλλωστε, εξηγεί το πρωθυπουργικό επιτελείο, καταγράφεται και στα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη χώρα μας: Τον Αύγουστο, ο δείκτης αυτός διαμορφώθηκε στις 108,4 μονάδες, έναντι 105,3 μονάδων τον Ιούλιο και 101 μονάδων τον Ιούνιο. Παράλληλα, στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι παρόλο που ο δείκτης αισιοδοξίας στην ευρωζώνη πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει, ενώ υπογραμμίζουν την μεγάλη πτώση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, αναδιαμορφώνοντας τα οικονομικά δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v