Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης η αντιπροεδρία στην Κομισιόν

Ηταν στις επιδιώξεις της κυβέρνησης ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο, αλλά εν συνεχεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία», σχολίασε. Τι απάντησε για τον Αντώνη Σαμαρά.

Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης η αντιπροεδρία στην Κομισιόν

Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, στη σκιά της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, δήλωσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο, ενώ προσέθεσε ότι η ατζέντα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί πλήρως.

Αναφερόμενος στην οικονομία και τη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και έκανε δεσμεύσεις 12μήνου. Θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει το αφορολόγητο όριο και θα μειωθεί ο πρώτος συντελεστής στο 9%, κάτι που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν σχεδόν όλοι οι πολίτες.

O Στ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όπως είπε, ξεμπλοκάρονται επενδυτικά σχέδια που υπονομεύτηκαν από ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Σημείωσε δε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, στο οποίο προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, είπε ότι αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας. Υποστήριξε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και για τον λόγο αυτό δεν προχώρησε η ιδέα να γίνει επίτροπος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Ηταν στις επιδιώξεις ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο αλλά εν συνεχεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία». Συμπλήρωσε δε ότι ο προταθείς από την Ιταλία κος Τζεντιλόνι παρότι πρώην πρωθυπουργός δεν έγινε αντιπρόεδρος. Φάνηκε πόσο ρευστό ήταν το ζήτημα.

Ερωτηθείς για το πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη Συμφωνία των Πρεσπών (προδοτική, επιζήμια κ.λπ.) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στις διεθνείς επαφές του την έχει χαρακτηρίσει «εθνικά επιζήμια συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v