Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση: Τι βαθμό παίρνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ευρεία αποδοχή των κινήσεων της κυβέρνησης στην οικονομία, για την ψήφο εξωτερικού αλλά και για την προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Πρώτος μεταξύ των υπουργών από πλευράς αποδοχής κατατάσσεται ο Ν. Δένδιας και ακολουθεί ο Χ. Σταϊκούρας.

Δημοσκόπηση: Τι βαθμό παίρνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Θετικά δείχνει να αποτιμά η κοινή γνώμη τις πρώτες εκατό ημέρες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη από την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Ειδικότερα, το 63% των ερωτηθέντων επικροτεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία.  Πέραν της ΝΔ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ , το 34% του ΚΚΕ, το 61% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 57% του ΜέΡΑ 25. 

Ευρεία αποδοχή υπάρχει και για ορισμένες άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών που κάνει η κυβέρνηση, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή).

Αλλά και η απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκει σύμφωνο το 62% των ερωτηθέντων, με το 24,8% να λέει το αντίθετο. 

Η δημοσκόπηση δεν έχει πρόθεση ψήφου αλλά καταγράφει τις δημοτικότητες των υπουργών. Κατά σειρά λοιπόν είναι οι εξής: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος στην πρώτη πεντάδα. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γεραπετρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v