Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα ζητήσει ο Κυριάκος στην συνεδρίαση της γαλάζιας Κ.Ο.

Τα μηνύματα και οι προτροπές του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σε ποια θέματα θα δοθεί προτεραιότητα. Η... διαφορετική συνεδρίαση σε ξενοδοχείο, οι κλειστές πόρτες και το… casual ντύσιμο.

Τι θα ζητήσει ο Κυριάκος στην συνεδρίαση της γαλάζιας Κ.Ο.

Μια διαφορετική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα λάβει χώρα σήμερα το πρωί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει «άτυπη συνάντηση» με τους γαλάζιους βουλευτές, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι, χωρίς την παρουσία ΜΜΕ και με στόχο να διεξαχθεί ένας «εποικοδομητικός» -όπως χαρακτηριστικά λένε στην Πειραιώς- διάλογος.

Στη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί να είναι 4ωρης διάρκειας (από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.), έχουν προσκληθεί και υπουργοί οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες των βουλευτών, αλλά και να ακούσουν τα παράπονά τους για διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην επαφή τους με τους πολίτες.

Πρώτο όλων, ασφαλώς, το προσφυγικό – μεταναστευτικό που «καίει» τις τοπικές κοινωνίες, κυρίως με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τα νησιά, και κατ’ επέκταση και τους βουλευτές κυρίως της περιφέρειας, οι οποίοι αναμένεται να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους στην ηγεσία της παράταξης και στον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει στην όλη διαδικασία με παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πιθανόν με μια πιο ευρεία τοποθέτηση στο τέλος αυτής. Στόχος του είναι να δώσει τέλος στις όποιες γκρίνιες, παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες των βουλευτών και να ζητήσει απ’ όλους καλύτερο συντονισμό. Δεδομένων και των διαφορετικών φωνών που ακούγονται τις τελευταίες μέρες από τα γαλάζια στελέχη, εκτιμάται πως θα τους ζητήσει να συστρατευθούν στην γραμμή της κυβέρνησης και να μην προκαλούν με τις δηλώσεις τους, δίνοντας επιχειρήματα στην αντιπολίτευση να αντεπιτεθεί.

Τα 158 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, από τα οποία έχει ζητηθεί casual εμφάνιση, θα ενημερώσουν επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας για την οικονομία και ειδικά το φορολογικό νομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, καθώς και ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, Ιωάννης Μπούγας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v