Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μανιαδάκης στην προανακριτική: Έχω ελεγχθεί από κάθε αρχή

Ο Ν. Μανιαδάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση φαίνεται να είπε πως έχει ελεγχθεί από κάθε αρχή. Προσέθεσε δε πως έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο, μετά από έλεγχο των λογαριασμών και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη.

Μανιαδάκης στην προανακριτική: Έχω ελεγχθεί από κάθε αρχή

Ξεκίνησε η προανακριτική επιτροπής της Βουλής, όπου σήμερα έχει κληθεί για ακρόαση ο Ν. Μανιαδάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση εξετάζεται το αίτημα να παραστεί και ο δικηγόρος του και ακόμα γίνεται συζήτηση για διαδικαστικά θέματα.

Για το θέμα υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και το αίτημα αποσύρθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Λάππας από το ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η επιτροπή καλεί μάρτυρες και όχι υπόπτους και επομένως δεν χρειάζεται παρουσία δικηγόρου. Για μάρτυρα Μανιάδακη έκανε λόγο και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ το ΚΚΕ επεσήμανε- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- πως δεν μπορεί να εφαρμόζονται δύο μέτρα και σταθμά και πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τον Κ. Φρουζή.

Ο Ν. Μανιαδάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση φαίνεται να είπε πως έχει ελεγχθεί από κάθε αρχή. Προσέθεσε δε πως έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο, μετά από έλεγχο των λογαριασμών και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είπε ότι είναι κατηγορούμενος επειδή αρνήθηκε να παραδεχθεί πράγματα που δεν έγιναν και ότι βρέθηκε εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα.

Επίσης δήλωσε ότι συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις για να προσθέσει πως δεν υπήρξε σύμβουλος με τον Αν. Λοβέρδο. “Ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί του” φέρεται να δήλωσε.

Στην συνέχεια ο κ. Μανιαδάκης τοποθετήθηκε για την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης λέγοντας πως αυτή υποχώρησε το διάστημα από το 2009 έως το 2014.

Για έντονες πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να δώσει πολιτικά πρόσωπα έκανε λόγο ο Ν. Μανιαδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Μεταξύ άλλων φέρεται να είπε πως δεχόταν συνεχείς ερωτήσεις για πέντε πρόσωπα: τους Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Λοβέρδο και Βενιζέλο.

Όπως είπε του έδιναν δημοσιεύματα εφημερίδων και υπουργικές αποφάσεις, ζητώντας του να συνηγορήσει πως αυτές οι αποφάσεις ήταν επιζήμιες για το δημόσιο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως είπε ότι του έλεγαν ότι τα έχουν “δέσει” και ήθελαν να τα επιβεβαιώσει. Για να προσθέσει- με βάση πληροφορίες -πως επειδή αποδείκνυε τις αντιφάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων τον πίεζαν περισσότερο για τα πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα μίλησε για καταθέσεις σε ένα διαμέρισμα πλησίον της Μιχαλακοπούλου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως ο Ν. Μανιαδάκης ανέφερε ότι του είπαν ότι ήξεραν ότι μέσω της γυναίκας του που την έλεγαν Ψιμήτη δωροδοκούσε τον Αν. Λοβέρδο. Για να σημειώσει πως ούτε ήξερε τον Αν. Λοβέρδο ούτε η γυναίκα του λεγόταν έτσι. Και φέρεται να είπε πως είχαν κατατεθεί ψέματα και ότι ο ίδιος το είπε και μετά από αυτό η μάρτυρας Κελέση προσήλθε να διορθώσει την κατάθεση της.

Ο Ν.Μανιαδάκης αναφέρθηκε σε συζήτηση με την εισαγγελέα Διαφθοράς και στην πορεία των καταθέσεων του.

Ο ίδιος δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες πως κάποια στιγμή του είπαν ότι οι μάρτυρες έχουν καταθέσει επιβαρυντικά στοιχειά για τον ίδιο. Και φέρεται να απάντησε στην εισαγγελέα πως « έχω δώσει τοσα στοιχεια και κάθεστε και πιστεύετε αυτούς που ψεύδονται αφου δεν ξερουν ουτε το ονομα της γυναίκας μου;».

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η απάντηση ήταν πως δεν τον πιστεύουν και συνέχισαν να ζητούν στοιχεία για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα ανέφερε πως τον Νοέμβριο του 2017, του είπαν οι εισαγγελείς “σταμάτα την κατάθεσή σου γιατί έρχεται ο άλλος μάρτυρας». Και αναφέρθηκε σε δυο συγκεκριμένα πρόσωπα που είδε στη ΓΑΔΑ.

Η κατάθεση του Ν. Μανιαδακη θα συνεχιστεί αυριο με ερωτήσεις από βουλευτές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v