Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης: Αισθάνομαι ότι έχει καταλήξει για ΠτΔ ο πρωθυπουργός

Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και θα μπορεί να επιτελέσει την αποστολή του ως διεθνή παραστάτη της χώρας», είπε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Γεραπετρίτης: Αισθάνομαι ότι έχει καταλήξει για ΠτΔ ο πρωθυπουργός

«Αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο»: αυτό εκτίμησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ερωτηθείς για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει, στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και θα μπορεί να επιτελέσει την αποστολή του ως διεθνή παραστάτη της χώρας», είπε ο Γ. Γεραπετρίτης στον ρ/σ (και αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα).

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος εκλογικός νόμος, με τον υπουργό Επικρατείας να σχολιάζει για τη στάση του ΚΙΝΑΛ ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

Ερωτηθείς για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα, π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης», με την ταυτόχρονη διευκρίνιση, «εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο, αυτό γίνεται κακούργημα». Για να καταλήξει συμπερασματικά, «τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα, γιατί αποδέχονται το εδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v