Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Ακάρ

«Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να τηρεί το διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες και να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Ακάρ.

Aποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Ακάρ

Την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, προχωρώντας σε μία ακόμη προκλητική δήλωση απέναντι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού στην Daily Sabah, η Ελλάδα διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά, παραβιάζοντας το διεθνές Δίκαιο.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να τηρεί το διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες και να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο κ. Ακάρ υποστήριξε πως η συμφωνία βρίσκεται στην ατζέντα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και δεν είναι καινούρια, ενώ επέκρινε και πάλι την Ελλάδα για τη στάση της. 

«Η Ελλάδα θέλει όλα να γίνονται με τον δικό της τρόπο, όμως υπάρχουν νόμοι, κανόνες και διεθνές Δίκαιο. Δεν θα γίνουν όλα όπως τα θέλετε», είπε. 

Για την Κύπρο, είπε πως πρόκειται για ζήτημα εθνικού ενδιαφέροντος για την Τουρκία και πως η χώρα του θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. «Έχουμε κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο (στην Κύπρο) μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημείωσε, προσθέτοντας πως κανένα εγχείρημα στην Ανατολική Μεσόγειο ή την Κύπρο δεν θα είναι βιώσιμο, αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v