Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για πιέσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο μιλά εκ νέου η Γ. Τσατάνη

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών είπε πως θα προσκομίσει έγγραφο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη. Κατά τη δεύτερη ακρόαση της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής επανέλαβε πως είχε «στοχοποιηθεί». Επιστολή Τουλουπάκη στην προανακριτική.

Για πιέσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο μιλά εκ νέου η Γ. Τσατάνη

Έγγραφο που φαίνονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης δήλωσε πως θα προσκομίσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη.

Στην κατάθεσή της μίλησε εκ νέου για τις πιέσεις που δεχόταν, ενώ αναφέρθηκε και στη δικογραφία Βγενόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως κάθε παραγγελία την κοινοποιούσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου είπε πως έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά, δηλαδή «διώξτε τη δικογραφία και να παραδοθεί αλλού».

Συνέχισε λέγοντας - σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής- πως “ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση, εγώ δεν ενέδωσα”. Παράλληλα είπε πως “δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογένειας μου”.

Παράλληλα η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε στην αφαίρεση της φρούρησης. “Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίηση μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν τη φύλαξη που είχα από το 2011” φέρεται να είπε.

Για να προσθέσει -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- πως "πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ούτε φωτογραφία, ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα”. 

Σε ερώτημα αν υπάρχουν άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί που γνωρίζουν για παρεμβάσεις αναφέρθηκε - σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής - στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στο μεταξύ, επιστολή στον Πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής έστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αναφορικά με το αίτημα (σημείωση : του Κινήματος Αλλαγής) να κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι της μάρτυρος.

Στην επιστολή αναφέρεται πως «ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλλαν το ανωτέρω αίτημα στη δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι κ.κ. Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v