Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διμέτωπη επίθεση από Δ. Κουτσούμπα για εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό

Στις εργασιακές σχέσεις βλέπουμε έναν “παράδεισο” για τους εργοδότες, κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή.

Διμέτωπη επίθεση από Δ. Κουτσούμπα για εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό

Για το “χάος” στις εργασιακές σχέσεις και για ασφαλιστικό νόμο “έκτρωμα” μίλησε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. “Η Νέα Δημοκρατία δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως είχε δεσμευθεί αλλά τον εφαρμόζει κατά γράμμα”, σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως “η αρχιτεκτονική του νόμου παραμένει αναλλοίωτη”.

Ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι όσα λέει η κυβέρνησης περί «ανάπτυξης και ευημερίας» καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε εντατικοποίηση της εργασίας, έξαρση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εκτίναξη της εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας κ.α. Όπως είπε στις εργασιακές σχέσεις βλέπουμε έναν “παράδεισο” για τους εργοδότες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μια σειρά “αντεργατικών” μέτρων αλλά εξαπολύοντας πυρά και στο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των προηγούμενων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v