Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Ο απολογισμός, ο προγραμματισμός και η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετήσεις Μηταράκη για το μεταναστευτικό και Βρούτση για το ασφαλιστικό. Ποια τα νέα αιρετά μέλη της γαλάζιας Εκτελεστικής Γραμματείας.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της κυβέρνησης και για την επαναφορά της χώρας στην «κανονικότητα» αναμένεται να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς. Ο πρωθυπουργός, με μια ακραιφνώς κομματική ομιλία, θα κάνει τον απολογισμό των έως τώρα κυβερνητικών πεπραγμένων, θα περιγράψει τα στοιχήματα του επόμενου διαστήματος και θα ασκήσει δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική τακτική που εφαρμόζουν.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την «αντιστοιχία προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων» της Νέας Δημοκρατίας και θα καλέσει τα γαλάζια στελέχη σε εγρήγορση μπροστά στις προσκλήσεις που ακολουθούν και τις δυσκολίες σε διαφόρους τομείς, όπως το προσφυγικό.

Για το θέμα αυτό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης θα τοποθετηθεί ενώπιον των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και περίπου 80 γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί που δέχονται και τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις τοπικές κοινωνίες για το ζήτημα.

Στη συνεδρίαση έχει ζητήσει να παρέμβει και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να εξηγήσει τους βασικούς άξονες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί μάλλον το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Για την υπόθεση της Νοβάρτις, γενικώς η κυβέρνηση αποφεύγει να τοποθετηθεί, παραπέμποντας στην «πλέον αρμόδια», την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. «Κανένα σχόλιο», ήταν άλλωστε και η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνέντευξη τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή, ωστόσο στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή δεν αποκλείεται τελικά να αναφερθεί στην τελευταία παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντάς τον ότι «βρίσκεται σε πανικό και δεν θέλει να βγουν οι κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων γιατί φοβάται τις αποκαλύψεις και μέχρι που μπορούν να φθάσουν».

Τα ονόματα

Πέραν της εισήγησης του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση θα τοποθετηθούν και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, θα ψηφιστούν κάποιες τροποποιήσεις στον Κανονισμό Λειτουργίας Περιφερειακών Οργανώσεων και θα εκλεγούν τα οκτώ συνολικά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ήταν όσες και οι θέσεις που θα καλυφθούν, τέσσερις από βουλευτές και άλλες τέσσερις, από μη κοινοβουλευτικούς. Συγκεκριμένα, οι υποψηφιότητες που θα στηριχθούν είναι, οι βουλευτές Γιάννης Οικονόμου (Φθιώτιδας και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ), Περικλής Μαντάς (πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας), Μαρία Κεφάλα (πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων) και Βασίλης Σπανάκης (νότιου τομέα Αθήνας, πρώην γραμματέας Οργανωτικού και Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων).

Η επιλογή τους και η στήριξή τους, σύμφωνα με κομματικές πηγές, γίνεται γιατί και οι τέσσερις είναι νεοεκλεγμένοι και έχουν ασχοληθεί επί μακρόν, πριν γίνουν βουλευτές, με κομματικές οργανώσεις και, στο πρόσωπό τους, τιμάται η διαχρονική τους κομματική πορεία. Τα τέσσερα μη κοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία θα στελεχώσουν την Εκτελεστική Γραμματεία, είναι: ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης ο Κώστας Αγοραστός, ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο επιχειρηματίας Γιάννης Πολιτόπουλος, καθώς και η Μαρία Σαριγιανίδου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Από τη στιγμή που οι υποψήφιοι είναι όσες και οι θέσεις που θα καλυφθούν, το μόνο ενδιαφέρον σήμερα είναι η σειρά εκλογής τους, εκτός και αν συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και δεν ανοίξει καθόλου η κάλπη, εκλεγόμενοι όλοι δια βοής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v