Πέτσας: Ερχονται νέα μέτρα στήριξης για ιδιώτες και επιχειρήσεις

«Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά η περίμετρος των ατόμων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που θα τύχουν της στήριξης του κράτους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επεξεργαζόμαστε σχέδιο για τις επιταγές.

Πέτσας: Ερχονται νέα μέτρα στήριξης για ιδιώτες και επιχειρήσεις

«Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες και είναι θετικό το γεγονός ότι οι Έλληνες -στη μεγάλη πλειονότητα- επιδεικνύουν συγκινητική συμμόρφωση σε πολύ δύσκολα, πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν επιβληθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως τόνισε, «ξεδιπλώνουμε, μέρα με τη μέρα, τις πολιτικές μας σε τρεις άξονες: Πρώτον, την ανάσχεση της διασποράς του ιού. Δεύτερον, την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και τρίτον, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται, καθώς και τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας».

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε πως «η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται. Γι’ αυτό, αξιολογούμε την κατάσταση καθημερινά». Στο πλαίσιο αυτής της ενδελεχούς αξιολόγησης, από την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, «θα διευρυνθεί σημαντικά η περίμετρος των ατόμων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που θα τύχουν της στήριξης του κράτους. Επίσης, μέσα στον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθούν πολιτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «τώρα, μπροστά στα πλήγματα που προκαλεί η πανδημία, να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο και να γίνει χρήση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δράσεις των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την πανδημία».

Σε ερώτηση του Euro2day.gr σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις επιταγές στην αγορά, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών μάς απασχολεί αρκετές μέρες. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο και σχετικές ρυθμίσεις, που θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Φίλιππος Πανταζής [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v