Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Δεν εξετάζουμε περισσότερα περιοριστικά μέτρα

«Παραμένει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού μαζί και άλλων οκτώ ηγετών για έκδοση ευρωομολόγου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει να επιβάλει περισσότερα περιοριστικά μέτρα στους πολίτες. Πάντως διευκρίνισε ότι «δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας».

Πέτσας: Δεν εξετάζουμε περισσότερα περιοριστικά μέτρα

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού γίνεται σε δύο επίπεδα, το κοινοτικό και το εθνικό. Μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση από 2ο παγκόσμιο πόλεμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τη φωνή του με ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί να κάνει περισσότερα. Πλέον η χώρα αντιμετωπίζεται ισότιμα εντός της ΕΕ και όχι ως μαύρο πρόβατο».

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Πέραν των άλλων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως είπε, «παραμένει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού μαζί και άλλων οκτώ ηγετών για έκδοση ευρωομολόγου», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει να επιβάλει περισσότερα περιοριστικά μέτρα στους πολίτες. Πάντως διευκρίνισε ότι «δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, δεν είναι θέμα οικονομικό αλλά παραγωγής. Επειδή κινηθήκαμε νωρίς, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έγκαιρα υλικό, σήμερα παραλάβαμε από Κίνα 1,7 εκατ. μάσκες και τις επόμενες μέρες θα φτάσουν πάνω από 13 εκατ. απλές χειρουργικές μάσκες και άλλα είδη. Οι προμήθειες αυτές επισημαίνουν πόσο σημαντικά είναι τα έγκαιρα, προληπτικά μέτρα. Αγοράζουμε χρόνο ώστε να αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας και να προμηθευτούμε έγκαιρα υλικό υγειονομικό, ώστε όσοι το χρειάζονται να το έχουν. Το υπουργείο Υγείας έχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσες πιστώσεις χρειαστεί. Ευχαριστούμε τους ιδιώτες για τις προσφορές τους», ανέφερε. Πρόσθεσε δε πως οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρα μας έχουν φτάσει πλέον στις 870.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνόψισε τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα το οικονομικό επιτελείο για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, «ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σχέδιο 3,5% του ΑΕΠ, που αφορά 1,7 εκατ. εργαζόμενους. Στηρίζει 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες, καλύπτει 800.000 επιχειρήσεις, 3 στις 4 στη χώρα μας. Προϋπόθεση υπαγωγής των επιχειρήσεων στις ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη συμβολική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τον μισό μισθό τους για τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση, τόνισε εξάλλου, «προχωρά σε δράσεις για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να σώσουμε τόσες ανθρώπινες ζωές κάνοντας κάτι απλό, μένοντας στο σπίτι».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο δημόσιο, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως «δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v