Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Φέτος το Πάσχα ας σουβλίσουμε τον... κορωνοϊό

Μέχρι στιγμής, σε όλα τα μέτωπα πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας: Φέτος το Πάσχα ας σουβλίσουμε τον... κορωνοϊό

«Μπαίνουμε, τις μέρες αυτές, στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου ενάντια στον κορονοϊό. Ενός πολέμου με πολλές και δύσκολες μάχες. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, σε όλα τα μέτωπα πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Συνεχίζουμε τις πολιτικές που χαράξαμε στους άξονες που όρισε από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας, και βέβαια τη στήριξη της οικονομίας και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας», σημείωσε, προσθέτοντας: «Πάντα με έγνοια σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Έτσι ώστε να βγούμε όλοι μαζί από την υγειονομική κρίση όρθιοι».

Τραπεζικές συναλλαγές, τόνισε ο κ. Πέτσας, «που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορούν και πρέπει να γίνουν χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στο γκισέ της τράπεζας. Χωρίς συνωστισμό. Χωρίς ουρές. Ουρές που αδικούν το τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι τις συναλλαγές μας με ασφάλεια ενώ μένουμε σπίτι».

Επιπλέον, όπως είπε, «λαμβάνουμε όποια επιπλέον μέτρα χρειάζεται, πάντα με γνώμονα να περιορίζονται οι λίγοι που κάνουν κατάχρηση, χωρίς να θίγονται οι πολλοί που τηρούν ευλαβικά τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, επανέλαβε ότι «φέτος θα είναι διαφορετικό: Δεν θα πάμε στα χωριά μας. Δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας. Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό, μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε».

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας «υπεύθυνη και μετρημένη», ενώ αναφορικά με την πρότασή της να γίνουν οι λειτουργίες των εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα, αυτή, όπως είπε, θα εξεταστεί από την Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα υπό το φώς των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων».

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για την ετοιμότητα της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί να γίνει ευρεία χρήση των διαγνωστικών τεστ, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «πρώιμη συζήτηση», μίλησε για «δοκιμαστικό στάδιο» και τόνισε ότι «σημασία έχει να είναι αξιόπιστα αυτά τα τεστ. Όταν χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι, τότε θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, σε συνεργασία με εταίρους μας της Ε.Ε.».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v