Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζί με τα δημοτικά ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί

Σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα σημάδια είναι θετικά, υπογράμμισε. Καμία σκέψη στο Μαξίμου για εκλογές.

Μαζί με τα δημοτικά ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί

«Έχουμε περάσει με επιτυχία την πρώτη φάση της πανδημίας, χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων, που επέδειξαν ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και άκουσαν τις οδηγίες των ειδικών. Τους ευχαριστούμε. Γι’ αυτό σήμερα είμαστε στη θέση να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνάει από την άμυνα για την υγεία στην επίθεση για την πρόοδο». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, «είμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Θα ακολουθήσουμε αυτόν που οδηγεί στα λουκέτα ή στην εργασία; Στο δίλημμα αυτό επιλέγουμε το δεύτερο, που μας βγάζει γρηγορότερα από την κρίση. Προτιμούμε μισθούς και όχι επιδόματα ανεργίας».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στην αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «υπάρχει πρόνοια να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα για όσο χρειαστεί», ενώ για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, απάντησε πως θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της ειδικής επιτροπής τη Δευτέρα. Σημείωσε ωστόσο ότι «τα σημάδια είναι θετικά. Είναι προς το καλό των μαθητών να ακολουθούν την κανονικότητα και αυτή είναι οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο τους». 

Οπως είπε, τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου. Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές).

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη στο μυαλό του πρωθυπουργού για εκλογές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v