Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέο προσφυγικό κύμα μετά την πανδημία απειλεί ο Τσαβούσογλου

«Μετά την πανδημία πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο από την Ελλάδα. Πρόκειται για προβοκάτσια», είπε ο Τούρκος υπ. Αμυνας.

Με νέο προσφυγικό κύμα μετά την πανδημία απειλεί ο Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι το Σάββατο, έκανε δηλώσεις για το προσφυγικό και τον Εβρο, όπως αναφέρει ο Σκάι.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί.»

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανατολική Μεσόγειο στην οποία θα έπρεπε η Ελλάδα να συνεργαστεί μαζί τους. «Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, πήγε να μας αφήσει έξω και προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις.»

Είπε, επίσης, ότι οι γεωτρήσεις ξεκίνησαν εντός της υφαλοκρηπίδας «τους». «Εκεί είναι περιοχή της δικής μου κυριαρχίας. Το κυριαρχικό μου ζήτημα δεν το συζητώ.»

Σε δηλώσεις του ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ από την τουρκική φρεγάτα «Μπάρμπαρος» που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, και η οποία συμμετέχει στην τουρκική ναυτική άσκηση «Ασπίδα της Μεσογείου», υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο από την Ελλάδα παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες μας για σχέσεις καλής γειτονίας και παρά την υπομονή μας. Πρόκειται για πολύ σοβαρές προκλήσεις, για προβοκάτσια. Δεν είναι καθόλου προς όφελός τους».

Εξάλλου χθες σε μήνυμά του προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Μπαϊραμιού, που αρχίζει σήμερα, ο Ακάρ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενώ από τη μία καταπολεμούμε την επιδημία του κορονοϊού, από την άλλη συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της πατρίδας μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας, των αιθέρων μας, της γαλήνης και της ασφάλειας του έθνους μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v