Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύκλο περιοδειών ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς και η επαναπροσέγγιση της κοινωνίας. Η κεφαλαιοποίηση της υψηλής αποδοχής του και ο καθησυχασμός για τα εργασιακά. Το στοίχημα με την εστίαση και το μήνυμα προς τους επιχειρηματίες.

Κύκλο περιοδειών ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η καραντίνα τελείωσε, η μία μετά τις άλλες οι οικονομικές -και όχι μόνο- δραστηριότητες επανεκκινούν, μαζί τους και οι στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός από αύριο, Τρίτη, ξεκινά νέο γύρο εξορμήσεων στη χώρα, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Διοικητήριο.   

Βούληση του κ. Μητσοτάκη είναι, μετά τη δίμηνη διαφορετικότητα λόγω πανδημίας, να επαναφέρει στην καθημερινότητά του την επαφή του με τους πολίτες, παίρνοντας πάνω του την ανάκαμψη και την επιστροφή της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς, με τις προφανείς ιδιομορφίες και τις αναμφίβολα μεγάλες δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες του προς όλους, επειδή «συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα» κατά το προηγούμενο διάστημα και θα τους ζητήσει να τηρήσουν την ίδια στάση, ενώ θα τους καλέσει να βάλουν και πάλι «πλάτη» στην προσπάθεια αντιμετώπισης και της νέας κρίσης, στην οικονομία.

Θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει την υψηλή αποδοχή που έχει στην κοινωνία, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε ευκαιρία, θα επιχειρεί να παρουσιάζει συνοπτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες, θα υπεραμύνεται των μέτρων που λαμβάνονται και θα υπογραμμίζει τις προτεραιότητές του, που θα οδηγήσουν στην επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να καθησυχάσει τους πολίτες σχετικά με όσα κατηγορούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα εργασιακά και θα μιλήσει για την εμπιστοσύνη που αποκαθίσταται ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

Δεκαπέντε παιδιά

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από τη μέχρι τώρα φθίνουσα πορεία της πανδημίας και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και επισήμως η επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, με τις λεπτομέρειες να διευκρινίζονται σήμερα. «Θέλουμε σε κάθε τάξη να υπάρχουν 15 παιδιά το πολύ. Αν υπάρχουν 15 μόνο, μπορούν να πηγαίνουν και κάθε μέρα στο σχολείο. Ειδάλλως, μέρα παρά μέρα», δήλωσε χθες ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας, επίσης, ότι έχει ληφθεί πρόνοια το παιδί να κάνει μάθημα εξ αποστάσεως με μια απλή δήλωση του γονέα/κηδεμόνα πως στην οικογένεια υπάρχει ευπαθές άτομο.

Η κυβέρνηση έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα στη σημερινή «νέα μέρα» όσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων και κυρίως στις επιχειρήσεις της εστίασης, που αρχίζουν να ξαναλειτουργούν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί κάποια από τα καταστήματα αυτά, όπως έκανε τις προηγούμενες μέρες με αντίστοιχες επιχειρήσεις οι οποίες ξεκίνησαν και πάλι τη λειτουργία τους, επαναλαμβάνοντάς τους μάλιστα το μήνυμα που εξέπεμψε χθες από τη Real News:

«Προσωπικά περιμένω, τώρα, και από τους επιχειρηματίες -ιδίως του τουρισμού- να ανταποκριθούν και να ανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους. Τους ενθαρρύνω να δράσουν. Γιατί έχουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο κοινωνικής ευθύνης», σημείωσε και υπογράμμισε την ανάγκη σύμπραξης της Πολιτείας με τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα, «για να ανακτήσει η χώρα το έδαφος και τον χρόνο που της στέρησε η πανδημία. Ένα στοίχημα, που είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v