Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάει πίσω τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν σκοπεύω να προχωρήσω σε ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες, φέρεται να διεμήνυσε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του. Ποια ονόματα ακούγονται για «αποχώρηση» από το κυβερνητικό σχήμα και ποια ως υποψήφια για υπουργοποίηση.

Πάει πίσω τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να βάλει φρένο στα σενάρια του επικείμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού -τα οποία πάντως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε χθες από το Ισραήλ- επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως είπε νωρίτερα σε συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Και αυτό ενώ οι φήμες των τελευταίων ωρών ήθελαν τον ανασχηματισμό να ανακοινώνεται ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Η απόφαση προφανώς και είναι ειλημμένη και αυτό που απομένει είναι ο χρόνος που αυτή θα λάβει «σάρκα και οστά». Πάντως, ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης έχει πει δημοσίως πως οι στοχευμένες αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης θα γίνουν μετά την 1η Ιουλίου, με ημερομηνία ορόσημο, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, να θεωρείται η 7η Ιουλίου, οπότε και η κυβέρνηση συμπληρώνει ένα χρόνο θητείας.

Πάντως, τα πρώτα ονόματα προς αποχώρηση έχουν ήδη κυκλοφορήσει και αφορούν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι θα αποτελέσουν παρελθόν και άλλοι υφυπουργοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ακούγεται ότι οδεύει προς το υπουργείο Εργασίας, με υφυπουργό τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Ταραντίλη, ενώ για τη θέση της υφυπουργού Αθλητισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθεί η Άννα Καραμανλή.

Προς υπουργοποίηση, εξάλλου, ακούγονται οι Θόδωρος Ρουσόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Μάξιμος Σενετάκης, Ζωή Ράπτη και Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πάντως είχε αρνηθεί πέρυσι να αναλάβει μόνο του το υπουργείο Τουρισμού (το ήθελε συγχωνευμένο με το Πολιτισμού). Με σημερινή της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει πως «ο σχεδιασμός του κυβερνητικού σχήματος, οι επιλογές όπως και οι αλλαγές του, είναι αποκλειστικό προνόμιο του ίδιου του Πρωθυπουργού».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουσόπουλος, ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, απάντησε: «Αυτό που είπε από το Ισραήλ, ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις, δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει από πρωθυπουργό. Δείχνει την πραγματική πρόθεσή του, που είναι η βελτίωση του σχήματος κι όχι οι εντυπώσεις».

Θέση στο θέμα πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι «έχω ήσυχη τη συνείδηση σε ένα πολύ δύσκολο τομέα ίσως τον πιο δύσκολο στη διαχείρισή του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v