Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας για καταγγελίες Μιωνή: Αποκαλύπτεται ένα αδίστακτο παρακράτος

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας», δηλώνει. Για γελοίο αντιπερισπασμό και παραποίηση συνομιλιών μιλά ο Νίκος Παππάς.

Πέτσας για καταγγελίες Μιωνή: Αποκαλύπτεται ένα αδίστακτο παρακράτος

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά (δείτε τη συνομιλία στη στήλη συνοδευτικό υλικό).

«Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνή είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης», τόνισε ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

«Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους "αρμούς της εξουσίας", όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η χώρα ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα της στην πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Την 1η Ιουλίου ανοίγουν για πτήσεις από το εξωτερικό όλα τα αεροδρόμια της χώρας και είμαστε καθ' όλα έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας. Διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια σαφώς μικρότερη πίτα και στέλνουμε μήνυμα για ένα ευχάριστο καλοκαίρι σε μια ασφαλή χώρα.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας.

Εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν γίνονται», σημείωσε.

Σχετικά με τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Πέτσας προσδιόρισε τα εργαλεία που προσφέρονται την ώρα αυτή ή καταρτίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα:

  1. Η επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ.
  2. Το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).
  3. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στις 3 Ιουνίου.
  4. Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις, που ήδη βρίσκεται στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.
  5. Η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα.
  6. Οι αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις, όλους τους μήνες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.
  7. Η επιδότηση του επιτοκίου όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων που ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους.
  8. Η μείωση στην προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις, την οποία ήδη επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και, σε κάθε περίπτωση, θα είναι γενναία.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε: «Είμαστε πάντα υπέρ των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, όμως στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας των προκλητικών ενεργειών της. Με βάση το διεθνές δίκαιο, μπορούμε τότε να συζητήσουμε τη μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση ΑΟΖ».

Νίκος Παππάς: Γελοίος αντιπερισπασμός

Για «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράϊκου και Σαμαρά» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς αναφορικά με το υλικό που κατατέθηκε σήμερα από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή.

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ.

«Και αυτό έγινε», αναφέρει ο Νίκος Παππάς και προσθέτει: «Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποιών ανταλλαγμάτων θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας. Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

Τζανακόπουλος: Αφήστε τις δικαιολογίες και δώστε τη λίστα με τα 20 εκατ.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πριν λίγο ότι "το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει βάναυσα τους δημοσιογράφους". Αυτό που προσβάλλει βάναυσα την κοινή λογική και τη δημοκρατία είναι η κυβερνητική πρακτική της εν κρυπτώ και χωρίς κριτήρια χρηματοδότησης ακόμα και ανύπαρκτων Μέσων, ο διαχωρισμός σε «ημέτερους» και «εχθρούς», η επιχείρηση χειραγώγησης και εκβιασμού των ΜΜΕ με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος. 

Οπως αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να αφήσει τις δικαιολογίες και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση με τις επιλογές και τη στάση της προσβάλλει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και την κοινωνία στο σύνολό της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v