Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις καταγγελίες Σ. Μιωνή

Για ύπαρξη παρακράτους μιλά η ΝΔ. «Γελοίος αντιπερισπασμός», απαντά ο Ν. Παππάς. Στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα του επιχειρηματία, λένε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Νέες αναφορές στον Αν. Σαμαρά από ΣΥΡΙΖΑ.

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις καταγγελίες Σ. Μιωνή

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο επιχειρηματίας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του υπέβαλε στην προανακριτική επιτροπή αντίγραφο της συνομιλίας που είχε με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στις 21 Μαΐου 2016. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως στη συνομιλία ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημα “πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, είπε ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”.

Ακολούθησε ένας πόλεμος δηλώσεων, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά “κόκκινο”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως “αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνή είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους”. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών», ενώ σημείωσε «ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Για «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράϊκου και Σαμαρά» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως «αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες”.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως «μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ».

Η πολιτική ένταση έχει “μεταφερθεί” και στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, όπου συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο “γαλάζιος” βουλευτές Θάνος Πλεύρης ανέφερε «ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά, για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει την Εισαγγελέα Διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν, ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές».

Παράλληλα φέρεται να είπε πως πρέπει να σταλούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Ν. Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Για να προσθέσει πως «είναι εντελώς διαφορετικοί. Αν τώρα ο κ.Παππάς θέλει να πει οτι αυτή η φωνή δεν είναι δική του άλλο θέμα».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Δημήτρης Μπιάγκης ανέφερε, σύμφωνα με πηγές, πως «είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια». Το Κίνημα Αλλαγής συντάσσεται με την πρόταση της πλειοψηφίας να σταλούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Ν. Παππά στην Προανακριτική επιτροπή και οι διάλογοι που πηγάζουν από το ηχητικό.

Την ίδια στιγμή πηγές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική αναφέρουν «την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό της Ν. Δ. μέσω στενού του συνεργάτη , ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή».

Παράλληλα σημειώνεται πως «όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ . Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες πηγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική επικαλείται έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα, τον Οκτώβριο του 2015, ενώπιον του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Μάλιστα από την αξιωματική αντιπολίτευση προτάθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να σταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς με το ερώτημα ποια υπόθεση ερευνάται.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε - σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο κύριος Μιωνή έκανε αυτή την κίνηση για να σώσει τον κύριο Σαμαρά, την κυρία Ράικου και τον ίδιο. Παράλληλα φέρεται να έχει αναφερθεί σε διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών. Και φέρεται να είπε πως «σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού».

Παράλληλα ανέφερε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική , πως ο κύριος Μιωνή «στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των κυρίων Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του κυρίου Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του».

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας

Στην Προανακριτική επιτροπή αναφέρονται “γαλάζιες” πηγές επισημαίνοντας πως “μετά την σημερινή αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νικο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε την δική του δουλειά: εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του «κεντρικού μαγαζιού», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

  • Ύπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – «Λεφτά, πολλά Λεφτά»
  • Διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία
  • Χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να τους καλεί για εντολές, όποτε ήθελε
  • Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.
  • Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για «μαγαζί Παπαγγελόπουλου» και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Κα Γκραμπόφσκι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό σήμερα: ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την ... κυρία Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του ... κυρίου Σαμαρά! Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν "νέο στοιχείο". Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα "νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει" των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Novartis, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται - έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο - δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "πιστεύεται πως" ("it is believed") ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα ... Σκόπια”! Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε! Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν. επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο. Σήμερα το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος”.

Ν. Παππάς: 

Στο θέμα επανήλθε ο πρώην υπουργός με δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

· Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

· Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά. Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει. Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

  • Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.
  • Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.
  • Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
  • Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».
  • Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου. Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ. Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Συνήγοροι  Παπαγγελόπουλου

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «μετά τις αποκαλύψεις από τα Μ.Μ.Ε. των τελευταίων ημερών για τους φίλους της ΝΔ και τα έγγραφα που εστάλησαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή τις τελευταίες ημέρες, κατασκευάστηκε βρώμικο υλικό για να καλύψει τους φίλους μάρτυρες της Νέας Δημοκρατίας και τους πραγματικούς ενόχους του σκανδάλου NOVARTIS.

Και βέβαια η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής εφαρμόζει μεθόδους εκτάκτων στρατοδικείων της μετεμφυλιακής περιόδου, γιατί ενώ διανέμει καθημερινά έγγραφα εκατοντάδων σελίδων δεν δίνει καμμιά προθεσμία για να μελετηθούν και να υπάρξει αντίκρουση. Τώρα πλέον αποκαλύπτονται πλήρως οι πραγματικοί ένοχοι του σκανδάλου NOVARTIS και οι ηθικοί αυτουργοί της σκευωρίας που κατασκευάστηκε σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Επιστράτευσαν σήμερα και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να παρέμβει παρανόμως με δηλώσεις στο έργο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, αποκαλύπτοντας πανηγυρικά ότι η ηγεσία της ΝΔ και της Κυβέρνησης κρύβεται πίσω από όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και κάθε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Και αυτά τα σημερινά έγγραφα, ακόμη και αν θεωρηθούν αληθή ουδόλως ενοχοποιούν τον Δημ Παπαγγελόπουλο σε σχέση με τις διερευνώμενες πράξεις, αντιθέτως τον απενοχοποιούν πλήρως».

 Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη και Ν. Παππά στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Η συζήτηση «πέρασε» στα όσα έχει αναφέρει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, με κόντρες μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.

Μιλώντας στη Βουλή ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε πως η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους, υπογραμμίζοντας ότι ο Ελληνικός λαός ακούει τη φωνή του Ν. Παππά να μιλάει με τον κ. Μιωνή με μια οικειότητα.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τον πρώην Υπουργό να απαντήσει τι εννοούσε με την φράση ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. «Όλα αυτά να μας τα πείτε με θάρρος στη Βουλή να τα ακούσει ο Ελληνικός λαός και να μάθουμε κι εμείς τι ακριβώς έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκεί» είπε. Για να προσθέσει «καλέσατε τον κ. Σαμαρά να απαντήσει περι δήθεν υποθέσεως για μίζα που καταγγέλλει μια μάρτυρας. Μήπως όμως η υπόθεση αυτή αρχειοθετήθηκε απο την κυρία Τουλουπάκη επι ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βρήκε κανένα στοιχείο;»

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς ανάφερε πως ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι υπάρχει σκευωρία έχει καταρρεύσει και προσέθεσε : λένε εμάς «παρακράτος», όταν ο Μιωνής κατέγραφε εμένα και όχι το αντίθετο.Παράλληλα αναφέρθηκε εκ νέου στον πρώην πρωθυπουργό , λέγοντας «τι έχει γίνει και δεν έρχεται να μιλήσει στη Βουλή ο κ. Σαμαράς; Δεν έχει λίγο πολιτικό θάρρος;»

Κλείνοντας ανάφερε: η δήθεν συγκλονιστική αποκάλυψη γίνεται τις ημέρες που αποκαλύπτεται ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας για τα περί σκευωρίας είναι συνδικαιούχος μαζί με το σύζυγό της σε λογαριασμό που είχε λάβει λεφτά από τη Novartis και ο σύζυγός της έχει ζημιώσει, μόνο για το 2018, το ελληνικό δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ. Και έρχεται, επίσης, όταν υπάρχει τεκμηρίωση ότι 2,6 εκατ. ευρώ κατέληξαν σε έναν λογαριασμό του κ. Παπασταύρου.

* Δείτε την απομαγνητοφώνηση που κατατέθηκε στη Βουλή στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v