Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα ΝΔ με 14 μονάδες σε δημοσκόπηση της Prorata

Με 38% προηγείται η ΝΔ έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 5% και έπονται: ΚΚΕ 4%, Ελληνική Λύση 3%, ΜέΡΑ25 2,5%, Χρυσή Αυγή 1%. Η δημοτικότητα των υπουργών.

Προβάδισμα ΝΔ με 14 μονάδες σε δημοσκόπηση της Prorata

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει πανελλαδική πολιτική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Prorata, το διάστημα 22-26 Ιουνίου 2020.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 5%, και έπονται: ΚΚΕ 4%, Ελληνική Λύση 3%, ΜέΡΑ25 2,5%, Χρυσή Αυγή 1%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%. Το 5% απαντά «άλλο κόμμα» και το 16% «Δεν έχω αποφασίσει/άκυρο/λευκό/δεν θα ψηφίσω».

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% τη Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο και το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος σε ποσοστό συμπάθειας έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας.

Σε ερώτηση σχετικά με το τεστ για τον κορωνοϊό, το 18% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα το πλήρωναν μόνοι ανεξαρτήτως κόστους και συμπτωμάτων, το 24% πως δεν θα πλήρωναν σε καμία περίπτωση για το τεστ. Tο 56% απάντησαν «εξαρτάται», ενώ από αυτούς το 32% θα πλήρωναν για το τεστ, αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί ανεξαρτήτως κόστους, το 43% θα πλήρωνε αν είχαν υποψίες και το κόστος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ενώ το 22% θα έκανε το τεστ αν το κόστος δεν ήταν υψηλό, ανεξάρτητα αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί.

Το 75% απάντησε πως θα πλήρωνε μέχρι 50 ευρώ για να κάνει τον έλεγχο. Το 33% των ερωτώμενων έκρινε πως το μεγαλύτερο κόστος των tests πρέπει να επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένα 30% πως πρέπει να το επωμιστεί το ελληνικό κράτος.

Σε άλλη ερώτηση για το αν «η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο θα ήταν μια πρωτοβουλία προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;», το 72% των ερωτηθέντων απάντησαν σίγουρα/μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 23% απάντησε σίγουρα/μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v