Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ανοικοδόμηση της Συρίας

Ο υπ. Εξωτερικών συμμετείχε στην 4η Διάσκεψη των Βρυξελλών για τη Συρία όπου και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας.

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ανοικοδόμηση της Συρίας

Για την κατάσταση στη Συρία συνομίλησαν υπουργοί Εξωτερικών που συμμετείχαν στην 4η Διάσκεψη των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας υπουργός, Νίκος Δένδιας.

«Στη σημερινή, τέταρτη Διάσκεψη Βρυξελλών για τη Συρία, στην οποία μετείχα μέσω τηλεδιάσκεψης, εξετάσαμε την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την περιοχή και συζητήσαμε για την παροχή επιπλέον υποστήριξης» ανέφερε ο κ. Δένδιας σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι μεγάλο μέρος των υποδομών της Συρίας έχει καταστραφεί και για την αποκατάστασή τους απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς διεθνούς κοινότητας και η εξεύρεση σημαντικών πόρων.

«Καθοριστικής σημασίας για τη Συρία και τον πληθυσμό της παραμένει η πλήρης εφαρμογή των συναφών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η εξεύρεση πολιτικής λύσης συριακής ιδιοκτησίας χωρίς την ανάμειξη τρίτων κρατών, αλλά και η εξασφάλιση της ενότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι απώτερος στόχος των διεθνών προσπαθειών «είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους».

Ως προς τον ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας «να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τη συλλογική αυτή προσπάθεια».

Τέλος, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας, όπως ανέφερε, «την πρόσφατη μεθόδευση» της Άγκυρας «η οποία εργαλειοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v