Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά του βουλευτή της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλου

Οι αποκαλύψεις της «ΕφΣυν», για τις στενές σχέσεις μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής, του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου, με τη Novartis, καταδεικνύουν τον μηχανισμό και τα πλοκάμια του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου, τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά του βουλευτή της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλου

«Για ποιον δούλευε στην Προανακριτική ο κ. Μαρκόπουλος;» αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «σιγά σιγά αρχίζει να αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος και η εμπλοκή προσώπων της ΝΔ στο σκάνδαλο της Novartis, που εμμονικά επιχειρούν να το εμφανίσουν ως σκευωρία».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν τα εξής: «Οι αποκαλύψεις της "ΕφΣυν" για τις στενές σχέσεις μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής, του Βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, με την φαρμακοβιομηχανία Novartis, καταδεικνύουν τον μηχανισμό και τα πλοκάμια του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρθρο του νυν βουλευτή και πρώην δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος, περιέχεται στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ‘Business Stories’ στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την«Εφ. Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, να βρει "θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου"!

Ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για σχεδιασμό κειμένου, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ.Μαρκόπουλου και οι παρεμβάσεις (ιδιοχείρως) από την εταιρεία.

Είναι τουλάχιστον υποκρισία και προκλητικότητα, να αναγορεύεσαι σε κατήγορο, όταν σχετίζεσαι και καθοδηγείσαι από τους ενορχηστρωτές του τεράστιου σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Η προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει την υπόθεση και να μετατρέψει τους κατηγορούμενους σε κατηγόρους, δυστυχώς σκοντάφτει στον αποκαλυπτικό ορυμαγδό των στοιχείων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Ποιος άραγε να έκανε τις ιδιόχειρες παρεμβάσεις στο άρθρο του κ. Μαρκόπουλου; Και εντέλει, ποια η πραγματική σχέση του με τη φαρμακοβιομηχανία;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v