Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Υποχρεωτική μάσκα σε περισσότερους χώρους αν χρειαστεί

«Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας: Υποχρεωτική μάσκα σε περισσότερους χώρους αν χρειαστεί

«Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αν από το εξωτερικό, ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των αφίξεων, μπορέσαμε μέχρι σήμερα να έχουμε ελεγχόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας. Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ και να τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τα πανηγύρια, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, αλλά και να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για να παραμείνει ισχυρό το μήνυμα ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας και οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά όλα όσα μας υπαγορεύουν οι ειδικοί. Αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή».

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Πέτσας είπε: «Τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και η παράσταση που στήθηκε εκεί, συνιστούν πρόκληση, όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού Χριστιανούς, αλλά και για ολόκληρο τον Δυτικό και τον πολιτισμένο κόσμο… Η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο».

Με αφορμή το Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη Navtex για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

Αναφορικά με δημοσίευμα και σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για χρήση από τον πρωθυπουργό ελικοπτέρου της πολεμικής μας αεροπορίας για τις μετακινήσεις του σε Αντίπαρο και Επίδαυρο το Σαββατοκύριακο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα για να μετακινείται όπου χρειάζεται. Το Σάββατο πήγε στην Πάρο με πτήση της γραμμής, την Κυριακή από την Αντίπαρο για την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός τα μέσα που διατίθενται από την Πολιτεία για να μετακινείται όπου χρειάζεται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v