Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαβούσογλου: Θα αδειοδοτήσουμε νέες περιοχές για έρευνες

Για αδειοδότηση νέων περιοχών για έρευνες έως τα τέλη Αυγούστου μιλά ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας. Επαναλαμβάνει ότι η χώρα του θα συνεχίσει «να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της».

Τσαβούσογλου: Θα αδειοδοτήσουμε νέες περιοχές για έρευνες

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων στη ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει άδειες σε νέες περιοχές μέχρι τα τέλη Αυγούστου, γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η παρουσία του Oruc Reis σε ελληνικά ύδατα. Επανέλαβε δε ότι η χώρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα εκδώσει νέες άδειες για δραστηριότητες κοντά στα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας της και πως θα συνεχίσει «διάφορες σεισμικές και εξορυκτικές δραστηριότητες» στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τις χώρες του Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διαλόγου σε δίκαιη βάση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Άγκυρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο να αποκλείσει τη χώρα του στις ακτές της.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είχε σημειώσει ότι «χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας και της ΕΕ για να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία και να αναζωογονηθούν τα κανάλια διαλόγου, δεν έλαβε καμία ανταπόκριση».

«Η Τουρκία θα ανατρέψει γρήγορα τη σατανική συμμαχία που διαμορφώθηκε εναντίον της και έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να το κάνει με δύναμη και αποφασιστικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v