Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης-Ράμα διευθετούν ζητήματα που εκκρεμούν

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών, με έμφαση στα οικονομικά και εμπορικά πεδία.

Μητσοτάκης-Ράμα διευθετούν ζητήματα που εκκρεμούν

Δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, επ' ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist, παρέθεσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια του δείπνου συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, «την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στη σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει».

Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, η οποία «πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών».

Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v