Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία μηνύει την εφημερίδα «Δημοκρατία» για προσβολή του Ερντογάν

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο “Ανατολή”, το οποίο επικαλείται δικηγόρο του προέδρου Ερντογάν, το πρωτοσέλιδο δεν περιφρονεί μόνο τον τούρκο πρόεδρο προσωπικά, αλλά και τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Αιγαίο.

Η Τουρκία μηνύει την εφημερίδα «Δημοκρατία» για προσβολή του Ερντογάν

«Η Τουρκία προσφεύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος της ελληνικής εφημερίδας Δημοκρατία, η οποία τη Παρασκευή κυκλοφόρησε με πρωτοσελίδο τίτλο “Siktir git Mr. Erdogan“», γράφει η εφημερίδα Die Welt στη διαδικτυακή της έκδοση

Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο “Ανατολή”, το οποίο επικαλείται δικηγόρο του προέδρου Ερντογάν, το πρωτοσέλιδο δεν περιφρονεί μόνο τον τούρκο πρόεδρο προσωπικά, αλλά και τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Ο τίτλος δεν εμπίπτει στην ελευθερία της άποψης, καταλήγει το πρακτορείο ειδήσεων.

Η γερμανική εφημερίδα προσθέτει ότι η υπερβολικά δεξιά ελληνική εφημερίδα δεν πουλά παρά μονάχα μερικές χιλιάδες φύλλα και καταλήγει ότι σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η ελευθερία της άποψης και η ελευθερία του Τύπου ισχύει χωρίς περιορισμούς, αλλά και ότι παράλληλα ισχύει η υποχρέωση να αποφεύγονται προσωπικές προσβολές κυρίως σε βάρος ξένων ηγετών».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v