Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Χωρίς μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις η 28η Οκτωβρίου

Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρ' όλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά, τόνισε.

Πέτσας: Χωρίς μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις η 28η Οκτωβρίου

«Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με απόφαση του Πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, όπως είπε, «εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρ' όλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά. Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές», τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως πως «υπάρχει μια εικόνα σταθεροποίησης και όχι επιθετικής εξάπλωσης του ιού. Είναι ενθαρρυντική η εικόνα του Σαββατοκύριακου και ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα από άλλες χώρες. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν χρειάζεται η λήψη άλλων μέτρων».

Για την επένδυση της Microsoft, τόνισε πως «αναμένεται να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για μια επένδυση που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Η επένδυση αυτή αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services». Η υλοποίησή της, ανέφερε ο κ. Πέτσας, «θα βελτιώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για την πατρίδα μας ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων. Αλλά δεν είναι μόνο το επενδυτικό κλίμα. Είναι μια επένδυση που έχει ποιοτικά διαφορετικό χαρακτήρα. Συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας μας. Ενισχύει την παραγωγικότητά της. Και στον βαθμό που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα εκπαιδεύσει περίπου 100 χιλιάδες εργαζόμενους στις νέες τεχνολογίες τα επόμενα χρόνια, δίνει σήμα αναστροφής του brain drain».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις ελληνικές θέσεις, ευρωπαϊκές. Και αυτό συνιστά εθνική επιτυχία, όχι απλά κυβερνητική. Οι ηγέτες της Ε.Ε. υιοθετούν απέναντι στην Τουρκία πολιτική καρότου και μαστιγίου. Χαράσσουν ξεκάθαρα δύο δρόμους και δίνουν στην Τουρκία περιθώριο δύο μηνών -το αργότερο ως τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου- να επιλέξει: Αποκλιμάκωση, με συνέπεια και συνέχεια, ή κυρώσεις».

Για το μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Το κράτος παίρνει στα χέρια του τη διαχείριση του προβλήματος. Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν νόμιμα και θέλουν πραγματικά να συμβάλουν, είναι ευπρόσδεκτες. Όποιες, όμως, λειτουργούν παράνομα, παρασιτικά και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, θα εντοπίζονται από τις Αρχές και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Η περίοδος που θεωρούσαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι έχει τελειώσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v