Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Παραδειγματική η τιμωρία όσων παραβιάζουν συνειδητά τα μέτρα

«Δεν νοείται καμία αμέλεια και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα. Και βέβαια, είναι απαράδεκτο να γίνεται συνειδητή, προσχεδιασμένη παραβίαση των μέτρων», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας: Παραδειγματική η τιμωρία όσων παραβιάζουν συνειδητά τα μέτρα

«Βασική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι ο εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «βλέπουμε μια εικόνα-επανάληψη της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου, όπου οι νεότερες ηλικίες φαίνεται να επέστρεψαν στην κανονικότητα προ κορωνοϊού. Με αποτέλεσμα, είτε από κόπωση στην τήρηση των μέτρων είτε από χαλάρωση, να βλέπουμε πολλά κρούσματα σε νεότερες ηλικίες, οι οποίοι είναι χωρίς συμπτώματα. Ασυμπτωματικοί οι ίδιοι, χωρίς να το γνωρίζουν, μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες και στους οικείους τους».

Ο κ. Πέτσας διεμήνυσε πως «δεν νοείται καμία αμέλεια και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα. Και βέβαια, είναι απαράδεκτο να γίνεται συνειδητή, προσχεδιασμένη παραβίαση των μέτρων. Γιατί είναι συνειδητή και προσχεδιασμένη η παραβίαση των μέτρων, που γίνεται με οργάνωση πάρτι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με πελάτες ορθίους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων και της χωρητικότητας, ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Η τιμωρία αυτών θα είναι παραδειγματική».

Η κυβέρνηση, όπως είπε, «προχωρά σε δύο επίπεδα:

Πρώτον, απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα υφιστάμενα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους για την τήρηση αυτών.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στις 7 σήμερα το απόγευμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Στο μήνυμά του θα τους ενημερώσει για το πού βρισκόμαστε σήμερα στη μάχη με τον κορωνοϊό και θα ανακοινώσει νέα μέτρα προφύλαξης από αυτόν».

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Δεν δημιουργείται δίκαιο με παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει τη δύναμη, είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v