Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοΐδης: Δώστε 10 ημέρες στο σύστημα υγείας

«Καλώ όλους τους πολίτες της περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, που κατεξοχήν δοκιμάζεται από την πανδημία, να επιδείξουν θάρρος, συγκράτηση και υπομονή», δήλωσε ο υπουργός.

Χρυσοχοΐδης: Δώστε 10 ημέρες στο σύστημα υγείας
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Δέκα μέρες υπομονή, ώστε να ανασάνει το σύστημα υγείας και στη συνέχεια να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τους διευθυντές των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης. Στο διάστημα αυτό θα εντατικοποιηθούν και θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας, οι οποίοι θα είναι στοχευμένοι σε σημεία συνάθροισης ανθρώπων, με σκοπό όχι να κοπούν πρόστιμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά να κοπεί ο δρόμος στον ιό.

«Καλώ όλους τους πολίτες της περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, που κατεξοχήν δοκιμάζεται από την πανδημία, να επιδείξουν θάρρος, συγκράτηση και υπομονή και πολύ σύντομα θα ξαναβγούμε για να χαρούμε τη ζωή», ανέφερε, τονίζοντας πως «ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε καιρό, δέκα μέρες στο σύστημα υγείας. Εμείς έξω στην πόλη, έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Έχουμε γιορτές μπροστά μας, αύριο γιορτάζουν οι Κατερίνες, ο Αντρέας αργότερα, όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά και με τρόπους που θα αποτρέψουν την άμεση επαφή των πολιτών. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, θα πάμε από νομό σε νομό, θα πάμε όπου χρειάζεται, για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα αλλά ότι πρέπει όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την ενίσχυση της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία, με την προμήθεια 60 οχημάτων, δέκα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και 61 ασυρμάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v