Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού για τα ελλιπή στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ρωτά τον Υπουργό Υγείας τι προτίθεται να κάνει, ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης.

Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού για τα ελλιπή στοιχεία του ΕΟΔΥ

Απαντήσεις αναζητά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Υγείας,

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων (Βήμα της Κυριακής και Κυριακάτικη Δημοκρατία) που αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ελλιπή στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα κρούσματα, τη διασπορά του ιού, τον επιπολασμό της νόσου, με συνέπεια κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και την υγεία των πολιτών ενδεχομένως να ελήφθησαν με βάση εσφαλμένη ή ελλιπή πληροφόρηση.

Ο Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ρωτά τον υπουργό Υγείας τι προτίθεται να κάνει, ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της.

Επανέρχεται ακόμη στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τη μακροχρόνια καθυστέρηση, που μέχρι στιγμής καταλήγει σε άρνηση. Άρνηση επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά της Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης.

Ερώτηση Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό για τον ΕΟΔΥ

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον ΕΟΔΥ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Αναφερόμενος εκτενώς στα δημοσιογραφικά στοιχεία που παρατίθενται στα δύο δημοσιεύματα, ρωτάει τον κ. Μητσοτάκη:

  • Λειτουργούσε ή όχι παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ;
  • Αν ναι, με ποια νομιμοποιητική βάση τηρούνταν αυτό το παράλληλο σύστημα και ποιον σκοπό εξυπηρετούσε;
  • Αν όχι, πώς εξηγείται η εσφαλμένη εικόνα για την πόλη της Θεσσαλονίκης που οδήγησε τον κ. Τσιόδρα να δηλώνει, στις 10 Σεπτεμβρίου, ότι «στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», ενώ ένα μήνα μετά να μπαίνει σε νέο lockdown κατόπιν ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v