Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει την αμφισβήτηση του εμβολίου ο Κ. Βελόπουλος

Για «αποτυχημένη κυβέρνηση» μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Βέλη για την ασκούμενη πολιτική στα εθνικά θέματα.

Συνεχίζει την αμφισβήτηση του εμβολίου ο Κ. Βελόπουλος

Από τα εθνικά θέματα ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Με αφορμή το νομοσχέδιο που προβλέπει επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, σημείωσε «δεν κατάλαβα γιατί μέχρι το Ταίναρο τα 12 ναυτικά μίλια. Τα Κύθηρα δεν είναι ελληνικά;». Συνέχισε την κριτική, κάνοντας λόγο για «μία παγκόσμια πρωτοτυπία της κυβέρνησης, που κάνει ΑΟΖ a la carte, 12 ναυτικά μίλια a la carte, όλα τα κάνει a la carte».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το εμβόλιο και το πιστοποιητικό, ενώ ζήτησε τον λόγο για τον αριθμό των δόσεων που θα προμηθευτεί η Ελλάδα. «Πρόθυμος ο πρωθυπουργός μίλησε για πιστοποιητικό εμβολίων. Δεν του είπε κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο; Υπάρχουν άνθρωποι με νοσήματα. Δεν θα ταξιδέψουν αυτοί; Δεν είναι ρατσισμός αυτός;» είπε.

Μάλιστα συνέχισε σε ανάλογο ύφος λέγοντας «ήρθε εδώ ο πρωθυπουργός και μίλησε ως γιατρός και είπε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές» και προσέθεσε «δεν του είπε κανείς ότι το εμβόλιο, για να αποδειχθεί αν είναι ασφαλές, χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια;». Πρόσθεσε, «έχετε γίνει υπέρμαχοι του εμβολίου, υπάρχουν και άλλες λύσεις».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν πέτυχε στην πανδημία, γιατί «δεν έπεισε» και όπως είπε, «ο πρωθυπουργός πήρε μόνος του την ευθύνη και θα αναλάβει μόνος του την αποτυχία της πανδημίας που έρχεται». Μίλησε για «ολιγωρίες», «μισές αλήθειες» και σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί χωρίς να ερωτηθούν τα κόμματα. Για να σημειώσει μεταξύ άλλων, «είστε μια αποτυχημένη κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v