Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης για ΜΕΘ: Η διασωλήνωση δεν προσφέρει κάτι σε αρκετούς

Οι γιατροί αποφασίζουν τη διασωλήνωση ή όχι των ασθενών. Το επιχείρημα που ακούγεται και στο οποίο αναφέρεται και η αντιπολίτευση θα είχε βάση αν υπήρχαν αιτήματα ασθενών να χρειάζονται εντατική και να μην υπήρχε κρεβάτι, υποστηρίζει. «Αυτό δεν έγινε».

Μητσοτάκης για ΜΕΘ: Η διασωλήνωση δεν προσφέρει κάτι σε αρκετούς

Διατεθειμένος να διατηρήσει το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στα 300 ευρώ για δέκα μέρες, προκειμένου «να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του στη Βουλή, έχοντας ακούσει και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. «Σε μια κίνηση να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε από τους πολίτες να επιδείξουν συλλογική ευθύνη και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε για 10 μέρες το πρόστιμο στα 300 ευρώ και βλέπουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με τις αναφορές του με την επιλογή των γιατρών για τους ασθενείς που θα μπουν στις ΜΕΘ. «Η διασωλήνωση δεν προσφέρει κάτι σε αρκετούς και ο κ. Κοντοζαμάνης έχει απόλυτο δίκιο. Οι γιατροί αποφασίζουν τη διασωλήνωση ή όχι των ασθενών. Το επιχείρημα που ακούγεται και στο οποίο αναφέρεται και η αντιπολίτευση θα είχε βάση αν υπήρχαν αιτήματα ασθενών να χρειάζονται εντατική και να μην υπήρχε κρεβάτι. Αυτό όμως δεν συνέβη», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από τις κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με καθεστώς click away. Η αγορά θα ανοίξει με κανόνες, ώστε να μπορεί να περιορίσουμε -στον βαθμό του εφικτού- μια νέα άνοδο των κρουσμάτων».

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης, είναι «να έχουμε διαβαθμίσεις ως προς το ποσοστό της επιστρεπτέας που δεν θα επιστραφεί, ανάλογα με τη ζημιά της επιχείρησης», ενώ επανέλαβε ότι «όσο κρατήσει αυτή η περιπέτεια, θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μικρομεσαίες και στους εργαζόμενους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v