Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επόμενη προτεραιότητα να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Η εκπαίδευση, επόμενη προτεραιότητα στη διαδικασία επανεκκίνησης, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. «Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», τόνισε.

Επόμενη προτεραιότητα να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα της εκπαίδευσης, αφήνοντας για αργότερα άλλες δραστηριότητες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «επόμενη προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων. Οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στη μερική κανονικότητα», ενώ για τα εμβόλια σημείωσε ότι «δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους».

Έκανε γνωστή την πρόθεσή του στην αυριανή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου να θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού εμβολιασμού και υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις στην εταιρεία Pfizer, έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

Σε εθνικό επίπεδο, όπως είπε, «εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο. Έχουμε ξεπεράσει τις 90 χιλιάδες εμβολιασθέντες. Κλείνει ο πρώτος κύκλος εμβολιασμού υγειονομικών και των άνω 85 ετών και σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους άνω των 80 και όλα αυτά γίνονται χωρίς ταλαιπωρία. Σήμερα αυξάνονται τα σημεία εμβολιασμών. Από τον Φεβρουάριο και έως τα μέσα Μαρτίου, 4 νέα μεγάλα κέντρα θα έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 20 χιλιάδων συμπολιτών μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όμως η παραγωγική δυνατότητα εμβολίων δεν είναι σταθερή. Ο ρυθμός εμβολιασμών θα ακολουθεί τον ρυθμό προμήθειας και παραγωγής. Χθες ξεκίνησε έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ακόμα μια ελληνική καινοτομία».

«Η γρήγορη θωράκιση της υγείας θα φέρει και ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας. Χωρίς ασφαλή πληθυσμό και στιβαρή οικονομία, δεν νοείται αποτελεσματική διπλωματία», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας αλληλένδετα τα τρία αυτά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v