Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην ΟΣΥ

Οι Ν. Παππάς, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Κ. Ζαχαριάδης ζητούν την αναζήτηση "τυχόν ευθυνών των αρμοδίων οργάνων Διοίκησης του εν λόγω Οργανισμού". Υπάρχουν καταγγελίες που χαρακτηρίζουν διαβλητό τον διαγωνισμό.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην ΟΣΥ

«Επιστολή στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιάννη Καραβοκύρη, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα, απέστειλαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης», αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Μέσω της κοινής τους επιστολής οι τρεις τομεάρχες, αφού τονίζουν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως το ΕΣΥ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλούν την Ανεξάρτητη Αρχή να ελέγξει γεγονότα και καταγγελίες σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών στις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ Α.Ε.), που διαχειρίζεται τα δημόσια αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής.

Ο Νίκος Παππάς έχει μεταφέρει, άλλωστε, κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του στη Βουλή τις καταγγελίες αυτές, ενώ έχει επισημάνει πολλαπλώς και την «αδράνεια» των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, που έχει οδηγήσει στη αύξηση των φαινομένων συνωστισμού και των κρουσμάτων κορωνοϊού στα ΜΜΜ.

Επί της διαδικασίας του διαγωνισμού προσλήψεων, οι βουλευτές αναφέρουν ότι:

· Στις 8/12/2020 αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού, με τη δημοσίευση προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων των απορριπτέων υποψηφίων.

· Μετά από διαμαρτυρίες υποψηφίων, η κατηγορίας της ιστοσελίδας του οργανισμού, όπου είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα, βγήκε εκτός λειτουργίας. Επανήλθε μετά από αρκετές ώρες με νέα ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα.

· Ως σήμερα, υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο και καταγγελίες εργαζομένων, που χαρακτηρίζουν διαβλητό τον διαγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως στον Τύπο έχει καταγγελθεί ακόμα και η αλλαγή της σειράς κατάταξης των υποψηφίων από την πρώτη λίστα στη δεύτερη.

Κλείνοντας την επιστολή τους, οι Ν. Παππάς, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Κ. Ζαχαριάδης ζητούν και την αναζήτηση "τυχόν ευθυνών των αρμοδίων οργάνων Διοίκησης του εν λόγω Οργανισμού"».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v