Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταράκης: Συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης με Ευρωπαίους υπουργούς

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την ανάγκη ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τόσο μέσω των μετεγκαταστάσεων, όσο και των επιστροφών με τη χρήση ενός κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού.

Μηταράκης: Συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης με Ευρωπαίους υπουργούς

Τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ομολόγους του πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενόψει της Συνόδου Υπουργών Εσωτερικών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Ο κ. Μηταράκης συνομίλησε με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Ουγγαρίας, S. Pintér, και της Αυστρίας, K. Nehammer, και στη συνέχεια με τους Υπουργούς Εσωτερικών των πέντε κρατών της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, της Ιταλίας, L. Lamorgese, της Μάλτας, B. Camilleri, της Ισπανίας, F. Marlaska και της Κύπρου, Ν. Νουρή, αναφέρει ανακοίνωση.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, είχε ως βασικούς άξονες το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο.

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται πως υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την μετανάστευση ως μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, για την ανάγκη συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών με τρίτες χώρες και χώρες transit, για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, τόσο μέσω των μετεγκαταστάσεων, όσο και των επιστροφών με τη χρήση ενός κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v