Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πελώνη: Ο Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε

«Ο εκβιασμός του πολυισοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος για τον Δ. Κουφοντίνα.

Πελώνη: Ο Κουφοντίνας εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε

«Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση, εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη τού δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Αυτό τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η Δημοκρατία, όπως είπε, «δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει. Ο εκβιασμός του πολυισοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυισοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι «οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Ένα χρόνο από τότε, ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καταγράφει νέα έξαρση εξαιτίας του καιρού και των μεταλλάξεων που έφτασαν στη χώρα μας. Την περασμένη εβδομάδα, η διασπορά εμφάνισε αυξητική τάση στις 56 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Τα νέα κρούσματα κυμάνθηκαν στα 1.500 ανά ημέρα και το Σύστημα Υγείας δέχεται έντονη πίεση ιδίως στην Αττική, όπου ανοίγουν νέες κλίνες Μ.Ε.Θ., ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες.

Έτσι, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, παραμένουν έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) σχεδόν όλες οι περιοχές που βρίσκονταν έως τώρα, ενώ προστίθενται και νέες. Έως την ίδια μέρα παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και σχεδόν όλες οι περιοχές που βρίσκονταν στο επίπεδο αυτό».

Η επιδημιολογική κατάσταση σήμερα, ανέφερε η κυρία Πελώνη, «απαιτεί αυξημένη προσοχή, προκειμένου να διανύσουμε το τελευταίο μίλι του μαραθωνίου με ασφάλεια και να βγούμε από την περιπέτεια μια ώρα αρχύτερα. Προχωρούμε για τον σκοπό αυτό με αυξανόμενους ρυθμούς -ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας- στους εμβολιασμούς και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα χτίσουμε το πρώτο τείχος ανοσίας, καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό των υπερήλικων συμπολιτών μας. Συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου έγιναν κοντά στις 890.000 εμβολιασμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού βρίσκει ήδη σχεδόν καθολική αποδοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ερωτηθείσα για τις διερευνητικές επαφές, η κα Πελώνη τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ημερομηνίες στην τουρκική πλευρά και περιμένει την απάντηση. Φυσικά, δηλώσεις και κινήσεις προκλητικές δεν συνάδουν με το εποικοδομητικό πνεύμα που θα θέλαμε. Η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης και δεν θα πέσει στην παγίδα υπονόμευσης του διαλόγου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v