Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μια πολιτική λύση στην Υεμένη

Η κατάσταση στην Υεμένη υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μια πολιτική λύση στην Υεμένη

Η Ελλάδα έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για τα δεινά του λαού της Υεμένης και συμμετέχει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Διαδικτυακή Διάσκεψη Δωρητών για την Υεμένη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Υεμένη τα τελευταία έξι χρόνια που μαίνονται οι συγκρούσεις στη χώρα και ανέδειξε ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πως η δυσχερής κατάσταση επιδεινώθηκε έτι περαιτέρω το 2020 με την έλλειψη βασικών ειδών διατροφής, γεγονός που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα παγιώσει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διανεμηθεί στην Υεμένη μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις συνεχείς προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων για την εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα.

Επίσης, ο υπουργός, όπως σημειώνεται, επισήμανε ότι η κατάσταση στην Υεμένη υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή και τόνισε πως οι πυραυλικές επιθέσεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και είναι απολύτως καταδικαστέες. Τέλος, διαμήνυσε πως η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για μία συνολική, πολιτική λύση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v