Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας

Στην Αθήνα ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών. Η Αγκυρα αναφέρει πως θα πραγματοποιηθούν και πολιτικές διαβουλεύσεις. Για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας

Ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας - Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η τουρκική πλευρά αναφέρει πως παράλληλα με τις διερευνητικές θα πραγματοποιηθούν και πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υφυπουργών Eξωτερικών των δυο χωρών που θα προεδρεύουν.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν με σαφήνεια πως για την Ελλάδα, οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής, από την Ελλάδα, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία, τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2020, στην Άγκυρα, ανάμεσα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ. Οι συνομιλίες εστιάστηκαν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v