Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πελώνη: Εως αύριο η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca

Οταν ξεπεράσουμε την πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεμείνει από αφήγημα, υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πελώνη: Εως αύριο η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca

«Η επιχείρηση "Ελευθερία" -μια πολύπλοκη διαδικασία, με την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών- συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Χθες, όπως είπε, η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. «Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες. Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Η κυρία Πελώνη επανέλαβε την έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο Πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, «γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

Χαρακτήρισε ασφαλή τα εμβόλια και σημείωσε πως σήμερα, το αργότερο αύριο, θα υπάρξει ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κληθείσα να σχολιάσει σημερινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ως απάντηση σε πρόσφατο άρθρο του Κώστα Σημίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «οι θέσεις της χώρας μας είναι σαφείς και διατυπωμένες από τον πρωθυπουργό. Η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο».

Για τον διάλογο με την Άγκυρα, σημείωσε ότι «η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει αποχή από προκλητικές ενέργειες, οι οποίες δεν βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης. Δεν θα είναι η ελληνική πλευρά που θα τορπιλίσει τον διάλογο».

Αναφορικά με τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, η κυρία Πελώνη είπε: «Θα ήταν πολύ πιο παραγωγικό, αντί να πετροβολά συνεχώς την προσπάθεια όλων, ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει έστω μια φορά από τους πολίτες την τήρηση των μέτρων. Κτίζει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα πάνω στην πανδημία και όταν ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, θα ξεμείνει από αφήγημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v