Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτα μυθεύματα» σε προκλητικό βίντεο συνεργάτη του Ερντογάν

Στην ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας του τούρκου Προέδρου γίνεται λόγος για «υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο εντός της ΕΕ, όπου τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας» ζητώντας να μπει τέλος στην ατιμωρησία της Ελλάδας.

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτα μυθεύματα» σε προκλητικό βίντεο συνεργάτη του Ερντογάν

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με πρόσφατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το προκλητικό βίντεο 

Με ένα προκλητικό βίντεο γεμάτο ψεύδη και προπαγάνδα, ο Φαχρετίν Αλτούν, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις αναφέροντας ότι η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου και του PKK.

Στην ανάρτηση γίνεται λόγος για «υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο εντός της ΕΕ, (υπονοώντας την Ελλάδα), όπου τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας) εναντίον της Τουρκίας, συμμάχου του ΝΑΤΟ - ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται να πεθάνουν στο Αιγαίο».

Στο τέλος της ανάρτησης του Αλτούν αναφέρεται ότι «Ηρθε η ώρα να τερματιστεί η ατιμωρησία της Ελλάδας!» (It’s time to end Greece’s impunity!)

Στο βίντεο απεικονίζονται σκηνές από το πραξικόπημα και τις συλλήψεις, τον Οτσαλάν, αλλά και τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v