Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Με αμείωτη ένταση η κυβερνητική προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ

«Η κρίση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, με τη χώρα μας να κατρακυλά στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Με αμείωτη ένταση η κυβερνητική προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ

«Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμελιώδη λίθο της δημοκρατίας και η προστασία της θα πρέπει να είναι αυτονόητη, με θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας, κανόνες ισονομίας και δημόσια λογοδοσία», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, ο τομεάρχης Ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια Αναστασία Γκαρά.

Ο δύο τομεάρχες επιτίθενται στην κυβέρνηση αναφέροντας: «Με νέες λίστες Πέτσα αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να... τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας. Αποδεικνύεται πως για κάποιους λίγους εξακολουθούν να υπάρχουν "λεφτόδεντρα" που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ με την έγκριση του "επιτελικού" κράτους». Ακολούθως της καταλογίζουν ότι «οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο των ΜΜΕ και ποδηγέτησης της ενημέρωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σπατάλη δημόσιου χρήματος, πάρα τις καταδίκες και τη διεθνή κατακραυγή».

Κλείνοντας της χρεώνουν ότι «η κρίση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, με τη χώρα μας να κατρακυλά στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου. Η μονομέρεια, το κλίμα προπαγάνδας, η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση ειδήσεων, ο έλεγχος και οι απειλές, πλήττουν τους εργαζόμενους στα Μέσα, την κοινωνία και τη Δημοκρατία μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v