Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολυεθνικοί όμιλοι βλέπουν στην Ελλάδα, μια οικονομία έτοιμη να αναπτυχθεί

«H Ελλάδα βάζει στο επίκεντρο την καινοτομία με μια ζωντανή επιχειρηματική κοινότητα. Η τοποθεσία μας είναι σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων. Έχουμε και το πιο σημαντικό συστατικό, το ταλέντο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολυεθνικοί όμιλοι βλέπουν στην Ελλάδα, μια οικονομία έτοιμη να αναπτυχθεί

Οι ελληνικές startups προσελκύουν το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στη διάρκεια των διαδικτυακών εγκαινίων των νέων γραφείων της ελληνικής εταιρείας Think Silicon, η οποία εξαγοράστηκε πριν από έναν χρόνο από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Applied Materials.

Με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Applied Materials, αλλά και των Microsoft και Volkswagen, o Κ. Μητσοτάκης τόνισε: «οι πολυεθνικοί όμιλοι βλέπουν αυτό που βλέπουμε και εμείς, μια οικονομία που είναι έτοιμη να αναπτυχθεί».

Μιλώντας για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε: «οι περισσότεροι όταν ακούν για την Ελλάδα δεν σκέφτονται τις τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό αλλάζει με επενδύσεις όπως αυτή που έγινε πέρσι από την Applied Materials».

«H Ελλάδα βάζει στο επίκεντρο την καινοτομία με μια ζωντανή επιχειρηματική κοινότητα. Η τοποθεσία μας είναι σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων. Έχουμε και το πιο σημαντικό συστατικό, το ταλέντο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων της Think Silicon είναι σημαντική όχι μόνο για την ίδια και την Applied Materials, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Στη διάρκεια του μηνύματός του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αισιοδοξία που επικρατεί για την ελληνική οικονομία δεν είναι κενή περιεχομένου. “Η επένδυση της Applied Materials στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δείχνει ακριβώς αυτό. Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι απλά η αρχή μια μεγάλης συνεργασίας μεταξύ της Applied Materials και της Ελλάδας”, υπογράμμισε.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Applied Materials, Gary Dickerson, χαρακτήρισε τη δημιουργία του κέντρου σχεδίασης της εταιρείας στην Αθήνα ως σημαντικό ορόσημο στην πορεία της εταιρείας. «Η ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης θα δημιουργήσει μια νέα εποχή. Θα απαιτήσει νέες λύσεις και είναι ξεκάθαρο πως το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό. Η Think Silicon επιταχύνει την στρατηγική ΑΙ της Applied», σημείωσε ο κ. Dickerson.

Ως την αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού χαρακτήρισε την επένδυση της Applied Materials στη Think Silicon ο αντιπρόεδρος της Applied Materials, Κώστα Μάλλιος. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον μας στην Ελλάδα, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας. Το μυστικό έχει μαθευτεί. Η τάση επενδύσεων θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v