Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσα Ιουνίου οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», δήλωσε η Αρ. Πελώνη. Η Ελλάδα θα προσφέρει από 20.000 δόσεις εμβολίων σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Μέσα Ιουνίου οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

«Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου». Αυτό ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, τόνισε, «με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».

Η κυρία Πελώνη, αναφερόμενη στην επιχείρηση «Ελευθερία», σημείωσε πως «συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό πάνω από 35%), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000 (ποσοστό πάνω από 20%)».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως η Ελλάδα σε συνεννόηση με την Κομισιόν, όπως κάνουν και οι περισσότερες χώρες, θα προσφέρει 20.000 δόσεις εμβολίων στη Βόρεια Μακεδονία και 20.000 στην Αλβανία.

Αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας, τόνισε: «Όπως ήδη γίνεται αντιληπτό σε όλους, η οικονομία μπαίνει σταδιακά σε μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε υποδεικνύει σειρά διεθνών εκθέσεων, όπως η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σε όλες τις περιπτώσεις επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας. Υπογραμμίζεται ότι τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα λειτουργήσουν ως μοχλοί αύξησης της παραγωγικότητας και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Και προεξοφλείται ισχυρή ανάπτυξη το 2021 και ακόμη ισχυρότερη το 2022. Παρέχεται δηλαδή ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και στις προοπτικές της οικονομίας».

Το γεγονός, εξάλλου, σημείωσε, ότι «η κυβέρνηση στήριξε όλους τους Έλληνες και ο πρωθυπουργός είναι όλων των Ελλήνων, προφανώς ενοχλεί κάποιους».

Για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, όπως ταυτόχρονα και το δικαίωμα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται. Τέτοιου είδους παθογένειες αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά».

Για την απόδοση των υπουργών, είπε πως «ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για την κυβέρνηση, όλοι και όλα αξιολογούνται», ενώ για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «η κυβέρνηση φαίνεται ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι συχνά εκτός τόπου και χρόνου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v