Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: Επιχείρηση επικοινωνίας της δέσμης μέτρων της ΔΕΘ

Νέο γύρο περιοδειών στη χώρα σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όχι στις εκλογές, ναι στην επίλυση των προβλημάτων», λένε στην κυβέρνηση. Έμφαση στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα.

Μαξίμου: Επιχείρηση επικοινωνίας της δέσμης μέτρων της ΔΕΘ

Με περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις των κορυφαίων υπουργών, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να εμπεδώσει στην κοινωνία τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η θετική -όπως τη χαρακτηρίζουν- παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχει και συνέχεια και στο πλαίσιο αυτό θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη του Σαββατοκύριακου.

Στη συγκεκριμένη φιλοσοφία εντάσσεται η απόφαση για τις στοχευμένες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε αρκετές περιοχές της χώρας, με στόχο τη διατήρηση της άμεσης επαφής με τους πολίτες και τη βούλησή του να έχει ιδία εικόνα των συνθηκών ζωής και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δεδομένου και του «καλαθιού» της συμπρωτεύουσας, κυβερνητικές πηγές το αρνούνται κατηγορηματικά και παραπέμπουν στη σαφή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για κάλπες στο τέλος της θητείας του.

«Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας απασχολεί είναι να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου και το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», τονίζει στενός συνομιλητής του πρωθυπουργού. Ο ίδιος, κατά τα εγκαίνια του νέου σχολείου στο Δαμάσι Φαρσάλων, χαρακτήρισε «χρέος του κράτους να βρίσκεται κοντά σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται», διαβεβαιώνοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος».

Οι πρώτοι που βγήκαν μπροστά για να εξηγήσουν και να αναλύσουν, με συνεντεύξεις τους, τα οικονομικά μέτρα ήταν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, οι οποίοι βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της επικοινωνιακής εκστρατείας υποστήριξης του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη «νέα αναπτυξιακή δυναμική» της οικονομίας, από την οποία -όπως υπογραμμίζουν- «όλοι θα έχουν ένα μέρισμα με δίκαιο τρόπο». Έτσι, εξηγούν, οι νέες εξαγγελίες «στοχεύουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της μεσαίας τάξης, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».

Έκτακτες συνθήκες

Μεγάλη έμφαση δίνουν στην κυβέρνηση στο σχέδιο στήριξης των καταναλωτών μπροστά στις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Με αυτό, στόχος είναι να αντισταθμιστεί σχεδόν το σύνολο των εκτιμώμενων ανατιμήσεων έως το τέλος του έτους για ένα μέσο νοικοκυριό, κάτι που θα επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία και ο ίδιος πρωθυπουργός. Στο τέλος του έτους -κατά το κυβερνητικό πλάνο- θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν έκτακτες συνθήκες στη διεθνή αγορά ενέργειας, θα εξεταστεί η επέκταση της στήριξης.

«Κάθε νέο μέτρο που έχει ανακοινωθεί, είναι πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο, ώστε να εντάσσεται στις υποχρεώσεις που έχει η χώρα ως προς την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Γιατί εμείς σεβόμαστε το Σύμφωνο Σταθερότητας, ταυτόχρονα όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα σημαντικά ανοδική περίοδο ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα θα έχουμε πολύ περισσότερα έσοδα, θα μιλάμε με νέα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους να διαμορφώσει και μια πιο κοινωνική πολιτική για να προστατέψει και να ενδυναμώσει τους πιο αδύναμους. Αυτό φάνηκε στην πράξη».

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν του δύσκολου έργου που βρίσκεται μπροστά τους, αναμένουν και σφοδρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο συναίνεσης «με αυτή την αντιπολίτευση» και όσο πλησιάζουν οι κάλπες, αναπόφευκτα το κλίμα θα γίνεται ολοένα και πιο πολωτικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v