Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Εγινε το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά. Φέτος υπάρχει το πολύτιμο δώρο της επιστήμης, υπάρχει το εμβόλιο. Πέρυσι τα σχολεία έκλεισαν για να προστατευθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Εγινε το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης

Τη δυνατότητα οι έφηβοι να μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, εφόσον έχουν αρνητικό rapid test, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος, να πιστοποιεί με κάποιον τρόπο ότι δεν νοσεί. Ειδικά όσον αφορά εφήβους, έχουμε δύο δεδομένα: είτε θα εμβολιαστούν δωρεάν, όπως τους παρέχεται η δυνατότητα, είτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποτέλεσμα των rapid test που θα πιστοποιούν ότι δεν είναι φορείς. Υπάρχει μια ειδική εξαίρεση γι’ αυτούς στους κλειστούς χώρους εστίασης και, αν και ανεμβολίαστοι, θα μπορούν να πηγαίνουν με την απαραίτητη βεβαίωση».

Όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μια τάξη, όλοι οι μαθητές θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, ενώ «οι μαθητές στα κοντινά θρανία θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, ένα τεστ την ημέρα, σε περίπτωση θετικού κρούσματος». Τα τεστ, όπως είπε, θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές.

Στα σχολεία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έγινε χθες το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης στην πληρότητά της. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά. Φέτος υπάρχει το πολύτιμο δώρο της επιστήμης, υπάρχει το εμβόλιο. πέρυσι τα σχολεία έκλεισαν για να προστατευθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, τόνισε ότι «είναι μια επιλογή που είναι διαθέσιμη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άμεσο. Ωστόσο, εάν χρειαστεί, θα δούμε εκείνη την ώρα τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε».

Με αφορμή τη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι».

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, σημείωσε, η κυβέρνηση ανοίγει «τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Οι πολιτικές μας αποδίδουν. Το εθνικό κεκτημένο που δημιουργήσαμε με σώφρονα και λελογισμένη διαχείριση το μετατρέπουμε σταδιακά σε κοινωνικό πλεονέκτημα. Το δίνουμε, το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη και με ταχύτητα».

Ερωτηθείς για την παρουσία του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Ο κ. Γκρίνμπεργκ είναι παλιός γνώριμος του πρωθυπουργού, δεν είναι πρώτη φορά που παρακολουθεί τη ΔΕΘ. Συνομιλεί κατά διαστήματα μαζί του και δεν πληρώνεται από πουθενά».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v