Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψαλιδίστηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco

Στις 10 μονάδες περιορίζεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνητικό κόμμα να χάνει σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Μικρή άνοδος για ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Αρνητικό το κλίμα για την οικονομία.

Ψαλιδίστηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco

 

Σημαντικό ψαλίδισμα της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση καθώς η κυβέρνηση καταγράφει φθορά. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει τα ποσοστά της κατά 2,5 μονάδες και κινείται στο 23,8%.

08.png
09.png

Ανασχηματισμός

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
03.png
04.png
05.png

Αρνητικό κλίμα για οικονομία

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

01.png
02.png

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

06.png
07.png
10.png
10a.png

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία

Πηγή: Εθνος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v