Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πρόσκληση Μητσοτάκη σε Αμερικανούς επενδυτές

«Είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα», το μήνυμα που θα τους εκπέμψει. Τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής 20:00 ώρα Ελλάδος. Πού θα εστιάσει στην αποψινή ομιλία του στον ΟΗΕ.

Νέα πρόσκληση Μητσοτάκη σε Αμερικανούς επενδυτές

Με συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, στις 20:00 ώρα Ελλάδος στον ΟΗΕ, αλλά και άλλα σημαντικά ραντεβού, οικονομικού και άλλου ενδιαφέροντος, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Πολλά ποντάρει στη σημερινή συνάντησή του με Αμερικανούς επενδυτές και επιχειρηματίες, στους οποίους θα στείλει το μήνυμα ότι «είναι η ώρα να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Ως όπλα στη φαρέτρα του θα παρουσιάσει όλα τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος, που καταδεικνύουν τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας και τις «θετικές» -όπως θα πει- προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Διαπιστώνουμε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις από αμερικανικές και από ευρωπαϊκές εταιρείες. Το κλίμα στην Ελλάδα ύστερα από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης έχει βελτιωθεί σημαντικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης χθες σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Η χώρα, όπως σημείωσε και στην πρόσφατη παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας και θα επαναλάβει και στη σημερινή συνάντηση, «έχει μπει σε μια τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση». Θα αναφερθεί δε σε σημαντική «ευκαιρία» για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θα φέρει ως παράδειγμα την περίπτωση της Microsoft, η οποία έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδυτικές κινήσεις.

Τα πρόσφατα δεδομένα -σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- «είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Η οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη της τάξης του 16,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αναθεωρήσαμε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 5,9%. Το κλίμα, ύστερα  από δέκα χρόνια κρίσης, έχει αλλάξει σημαντικά».

Ελεύθερες εκλογές

Σήμερα το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το ναό του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν. Σε ό,τι αφορά τον Ελπιδοφόρο, η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, εξέφρασε τη δυσφορία της για την πρωτοβουλία του να παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» τη Δευτέρα, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. Ωστόσο η διορθωτική δήλωση που έκανε, ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει συνάντηση.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι, στον οποίο θα εκφράσει την υποστήριξή του για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στο τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς και για την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα της βορείου Αφρικής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η βραδινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα εστιάσει κυρίως στην κλιματική αλλαγή αλλά και στις τουρκικές προκλήσεις. Όσον αφορά το πρώτο, θα υπογραμμίσει τη συνεισφορά της Ελλάδας στην επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030. Σχετικά με τις προκλήσεις της Άγκυρας, θα δηλώσει υπέρμαχος του ανοιχτού και ειλικρινή διαλόγου, με πιστή εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και αυτού της θάλασσας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v