Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Καλοδεχούμενη ενδεχόμενη πρόταση μομφής από ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

«Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και για να αναδείξουμε τη διαφορά αντίληψης των κομμάτων», τόνισε.

Οικονόμου: Καλοδεχούμενη ενδεχόμενη πρόταση μομφής από ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την υπόθεση της ΔΕH. «Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για το πότε η ΔΕH ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και για να αναδείξουμε τη διαφορά αντίληψης των κομμάτων, δίνοντας απαντήσεις σε κραυγές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «είναι ένα ακόμα βήμα στον δρόμο για την ανάπτυξή της. Επιτρέπει στη ΔΕH να αντλήσει πόρους. Όσο κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕH έφτανε στα όρια της κατάρρευσης. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποια ΔΕH θέλουμε; Το σχέδιο για τη ΔEΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον, ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να το κατανοήσει».

Για τη συνέντευξη Σαμαρά στα ΝΕΑ, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ για τα σενάρια σχετικά με την ελληνογαλλική συμμαχία στα εξοπλιστικά, με αφορμή το σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι, συνέστησε «να κάνουμε λίγο υπομονή».

Όσον αφορά τις γερμανικές εκλογές, ανέφερε πως η λυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Να δούμε τι κυβέρνηση θα σχηματιστεί και πώς θα κατανεμηθούν τα υπουργεία και οι αρμοδιότητες», σημείωσε.

Για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, επανέλαβε ότι «η δική μας εξωτερική πολιτική και η αποφασιστικότητά μας να διαχειριζόμαστε τις τουρκικές προκλήσεις είναι σταθερή, συνεχίζεται. Δεν αιφνιδιαζόμαστε από τη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Ο κ. Οικονόμου, σχετικά με τον σεισμό στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται, θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού». Όπως είπε, «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v