Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη στην Ε.Ε. Οι συμβολισμοί και οι προσκεκλημένοι. Τα εθνικά θέματα και η αναδρομή στην προσφορά της γαλάζιας παράταξης στον τόπο.

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Ως την πλέον κατάλληλη ευκαιρία για να διαψευστούν οι φήμες περί εσωκομματικών προβλημάτων στη Νέα Δημοκρατία θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη. Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, έναν ακριβώς μήνα μετά την κοινή τους παρουσία στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι υπουργοί (ο Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται στις ΗΠΑ), αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί (κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί), οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια κομματική εκδήλωση με έντονο συμβολισμό και ενωτική χροιά, σε μια κομβική στιγμή για τον τόπο, μετά την πολυετή οικονομική και την πρόσφατη υγειονομική κρίση.

Βασικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την εξωτερική μας πολιτική, όπως την πρόσφατα υπογεγραμμένη Συμφωνία με τη Γαλλία, τις τουρκικές προκλήσεις, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη στάση της Ευρώπης. Παράλληλα, θα αναφερθεί στις παρακαταθήκες του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και στην προσφορά της γαλάζιας παράταξης στον τόπο. Η τελευταία δημόσια παρέμβαση του κ. Καραμανλή ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν με γραπτή του ανακοίνωση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη για άρθρο για τα εθνικά μας θέματα και ειδικά για τη σχέση μας με την Τουρκία.

Το καλό του τόπου

Προηγουμένως, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θα μιλήσει ιδιαιτέρως για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον αγώνα που έδωσε για να βάλει και να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα εστιάσει στην προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα και θα διαβεβαιώσει πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου.

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μη μιλήσει από το βήμα της εκδήλωσης, όμως πιθανότατα θα εκπέμψει και αυτός κάποιο μήνυμα ενότητας στον κόσμο της παράταξης. Έντονα είχε σχολιαστεί στη Θεσσαλονίκη η κοινή είσοδός του με τον Κώστα Καραμανλή στο Βελλίδειο, με τον ίδιο πάντως να δηλώνει ότι «μόνο μήνυμα ενότητας είναι» και πως «πρόβλημα θα είχε μια παράταξη εάν οι πρώην πρωθυπουργοί της είχαν διαγράψει ο ένας τον άλλο ή δεν μιλιόντουσαν, όπως συνέβη στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ». Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαφοροποιηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αλλά και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ενώ έχει διαμηνύσει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Στη σημερινή εκδήλωση, η οποία έχει ως θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής - Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη», τον λόγο θα λάβουν επίσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», πρέσβης ε.τ. Πέτρος Μολυβιάτης και ο πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αχιλλέας Καραμανλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v