Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Τασούλας: Κανένας κίνδυνος για τη στατικότητα του Κοινοβουλίου

Καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, αν και το δημοσίευμα «δεν είναι ψευδές».

Κ. Τασούλας: Κανένας κίνδυνος για τη στατικότητα του Κοινοβουλίου

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος με τη στατικότητα του κτηρίου της Βουλής» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα (ΝΕΑ), ο κ. Τασούλας ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι:

  • Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτηρίου και του υπόγειου γκαράζ της Βουλής (σ.σ. εκτείνεται σε πέντε επίπεδα κάτω από το έδαφος).
  • Κάθε έργο που έγινε στο κτήριο ενίσχυσε τη στατικότητά του. Τόσο το γκαράζ όσο το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων.
  • Το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το "μπορεί" και το "ίσως". Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη έγινε πριν από 15 χρόνια.
  • Τον Ιούλιο του ’19, μετά από σεισμό, η τεχνική υπηρεσία της Βουλής εκτίμησε ότι το κτήριο είναι λειτουργικό. Στον έλεγχο που έκαναν εντόπισαν χαρακιές και ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, ενώ οι ρηγματώσεις είναι επιφανειακές. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία παρακολουθούμε.
  • Για το νερό που μπήκε στο εσωτερικό του κτηρίου την προηγούμενη Πέμπτη, θα ήταν απορίας άξιο αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ωστόσο θα γίνουν στεγανοποιήσεις.
  • Για το μάρμαρο που έπεσε στον εξωτερικό χώρο, θα εξεταστούν εκ νέου τα αετώματα με το υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v